På söndag får IFK Kungälvs A-trupp ställa väckarklockan tidigt. Klockan 11.00 är det avspel i Sapa Arena i Vetlanda där laget möter seriekonkurrenten Tranås BoIS.
– Vi har en tuff men rolig träningsvecka bakom oss, säger spelande tränaren Hampus Kärman. 

På söndag är det dags för IFK Kungälvs tredje träningsmatch under försäsongen. Den första slutade med förlust mot ryska storklubben Baikal och i den senaste matchen besegrade IFK Kungälv den allsvenska seriefavoriten Frillesås BK med 6-5.

Till skillnad från tidigare matcher har nu IFK Kungälv hunnit träna två pass på stor is. Träningarna har skett i Ale Arena under veckan.

– Träningsveckan har varit rolig men tuff. Det är kul att komma igång på stor is, men tyvärr har många i laget varit sjuka så truppen har varit liten på träningarna. Beroende på sjukdomstillstånd och skadeläge kommer alla i A-truppen vara med som kan mot Tranås, säger Hampus Kärnman.

Fokus mot Tranås kommer fortsatt att vara att hitta rollerna i det defensiva spelet. Kungälv har i år till stora delar en ny trupp med många unga hungriga spelare – som tidigare inte spelat på allsvensk nivå.

– Nu när vi tränat lite kan vi kanske fokusera lite mer på vårt eget spel med boll, men endast två träningar med liten trupp gör det svårt. Så vi kommer fortsatt att ha fokus på vårt defensiva spel så att vi börjar sätta det, vilket vi har gjort bra under de inledande matcherna, säger Kärnman.

Matchen mot Tranås börjar alltså redan klockan 11.00 och följs via elitrapport.se för dem som inte tar sig till Vetlanda.

– Det blir en tidig bussresa, och vi ser fram emot att möta ett duktigt bandylag, säger Hampus Kärnman.

IFK Kungälv och Tranås har haft många duster genom åren. Vi kommer inte redogöra för dem här och nu, men laget är ett klassiskt lag med fina meriter från spel i den högsta serien, och brukar placera sig på den övre halvan av den allsvenska tabellen. Laget har de senaste åren haft gott om inslag av ryska spelare som bland andra Ivan Lebedev och Konstantin Akhlestin. Den senare spelar fortsatt kvar i klubben tillsammans med landsmannen Vitaliy Klyushanov.

Ett annat namn som en del bandykännare säkert har lagt på minnet de senaste åren är målvakten Christian Boman, ursprungligen från Gripen, men som de senaste åren spelat i Vetlanda BK och är ny i Tranås för säsongen. Boman kommer dock på grund av skada inte kunna spela mot Kungälv.

I Tranås hittas även spelskicklige halven Jimmie Magnusson, 26. Magnusson, som de senaste säsongerna har spelat i Jönköping, chockade förra vintern IFK Kungälv då han och amerikanen Daren Richardson hade show på Skarpe Nord vilket gjorde att Jönköping tidigt ordnade fram en 0-3-ledning innan Kungälv vaknade och till slut kunde ordna ett oavgjort resultat.

För Tranås blir det säsongens första träningsmatch och mer om hur läget i laget ser ut inför matchen kan ni läsa på Tranås BoIS hemsida.