På lördag den 23 september är det dags för IFK Kungälvs årliga stadslopp. Loppet då föreningens ungdomar, A-lagsspelare och supportrar flåsar tillsammans för att ska gemenskap och springa in pengar till föreningen. Årets stadslopp hålls i Västra Parken i Kungälv dit alla är välkomna för autografer, bandysnack och bara skönt häng. För alla barn finns också en hoppborg att antingen titta på loppet ifrån eller att varva ner i efter kämpandet. 

Precis som tidigare år springs loppet runt en bana på cirka 300 meter under 30 minuter. IFK Kungälv hoppas du vill vara med och bidra till att arrangemanget blir ännu bättre för att stärka IFK Kungälv. (läs mer om du du anmäler dig längre ner i artikeln). I år går Stadsloppet bana genom Västra Parken mellan Västragatan och Kungälvs busstation. På plats kommer det att finnas två hoppborgar för barn att leka i och alla som vill får gärna givetvis ta ett snack med spelarna och ledarna i IFK Kungälvs nya framtidslag som överraskat och imponerat så här långt under försäsongen. 

Så efter sommaren är det alltså nu dags att plocka fram träningskrona igen och vässa formen inför loppet där vi springer för vår hälsa och för att stärka bandy i Kungälv. Tanken är att varje löpare skaffar sig en sponsorer som motiverar varje löpare att springa så långt som möjligt.

Att springa stadsloppet är otroligt roligt. Varje år brukar IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar ställa upp med en löpare de sponsrar. I år ställer två Skarpa Gubbar upp i form av supporterklubbens kassör och profilen Michael Wickström.

– Jonny får kämpa, jag har alltid ett ess i kartongen, och Jonny får lista ut hur han både ska springa fler varv än mig och samla in mest pengar, säger Michael Wickström kryptiskt.

Spelare från IFK Kungälvs ungdomslag kommer också att utmana. Hälften av summan ungdomarna springer in går till deras respektive årskulls lagkassor.

Vill du motivera Jonny Carlsson eller Michael Wikström och samtidigt stötta IFK Kungälv?

Skriv ett mail till info@ifkkungalv.se med ditt namn och mobilnummer och antal kronor du vill sponsra med per varv. Banan är cirka 300 meter lång. Tex ”Per Persson, Persvägen 3, 442 31 Kungälv”. Skriv efternamnet på den av supportrarna du väljer att sponsra i ditt ämnesfältet i ditt mejl.

Vill du själv springa och mäta dina krafter med föreningens ungdomsspelare och A-lagsspelare? 

Vill du själv springa? Klicka här för att anmäla dig  och här för att ladda ner din sponsorlista.

Till dig som löper Stadsloppet söndagen den 24 september 2016

För att allt skall fungera så bra som möjligt vill vi att du tänker på följande:

* Avprickning och utdelning av nummerlappar sker 11.00 i Västra Parken en stund innan själva starten. Föräldrar från varje ungdomslag behövs som funktionärer för att kunna räkna hur många varv talangerna springer.

. Där lämnar du också din sponsorlista på vilket vi vill att du räknar ner hur många kronor du får totalt per varv.

* Banan går runt en bana i parken och är ca 300 m lång. Du avverkar sen så många varv som möjligt under 30 minuter. Påbörjat varv räknas. Även i år kommer vi skicka faktura till alla sponsorer, så du behöver inte ”inkassera” pengarna själv. Det är viktigt att du har fullständiga uppgifter på din sponsor. Företagets/personens namn, ansvarig person (som du har gjort upp med sponsringen om), adress och postnum-mer/ort. Dina sponsorer får bestämma hur många kronor/varv de vill sponsra IFK Kungälv med via din löpinsats.

* Har Du frågor beträffande ovanstående hör gärna av dig till Michael Wikström: 0703 – 855 60 03

Tillsammans gör vi bandy stark i Kungälv!