Under söndagen spelar IFK Kungälv säsongens första tävlingsmatch då Boltic står för motståndet i Supercupen Västra.
– Det ska bli kul med en riktig tävlingsmatch efter en lång försäsong, nu börjar den roliga delen av säsongen, säger IFK-tränaren Hampus Kärnman. 

Efter tre träningsmatcher där Kungälv slagit seriekonkurrenterna Frillesås och Tranås och förlorat mot ryska topplaget Baikal är det dags att börja räkna gjorda och insläppta mål på allvar.

Visserligen är Supercupen som den heter en del av försäsongen i stort, men en cup är en cup och lagen som inte presterar slås ut.

– Det känns som den roliga delen av säsongen börjar nu. Jag vet egentligen inte jättemycket om Boltic och hur det ser ut i laget just nu, men det finns bra bandyspelare i laget som till exempel Ted Wiklund, säger Hampus Kärnman.

Inför förra veckans träningsmatch mot Tranås hade IFK en hel del problem med sjukdomar i truppen. Nu ser läget bättre ut. Robert Thelin har problem med en fot men i övrigt ser det ut som att övriga truppen är redo för spel.

– De flesta ser ut att kunna vara med. Nu när vi har kunnat tränat lite mer på stor is har vi kunnat träna mer på hur vi själva ska agera med bollen och det hoppas jag vi kan jobba vidare på nu i matchsituationer genom att bygga lite mer eget spel. Sedan ska vi försöka spela lika tätt bakåt som vi gjort i de tidigare matcherna, säger Hampus Kärnman.

SMatchen mot Boltic spelas i Sparbanken Arena i Lidköping och börjar 13.30. För er som inte har möjlighet att se matchen på plats går den att följa via elitrapport.se

Supercupen är en ny allsvensk cup där samtliga 16 allsvenska lag deltar. Lagen är geografisk indelade i fyra grupper och efter tre gruppspelsmatcher som spelas under september och oktober går de fyra gruppvinnarna vidare till cupens slutspel som avgörs i Behrns Arena i Örebro den 28-29 oktober.

I Kungälvs grupp ingår förutom Boltic även Gripen och Lidköpings AIK. Gruppen leds just nu av LAIK som redan har hunnit spela två matcher.

Så här ser tabellen ut inför söndagens möte.

1. Lidköpings AIK 2 2 0 0 8-4 4
2. IFK Kungälv 0 0 0 0 0-0 0
3. IF Boltic 1 0 0 1 3-4 0
4. Gripen Trollhättan BK 1 0 0 1 1-4 0