IFK Kungälv hade inga större problem med att besegra IFK Vänersborgs duktiga P20-lag under lördagskvällen. Bakom segern låg tonåringarna Erik Olsson och Marcus Martinson som stod för tre mål vardera. 

I IFK Kungälv matchade ett ungt lag under lördagskvällens träningsmatch. På andra sidan väntade också ett ung motstånd i form av IFK Vänersborgs P20-lag i Arena Vänersborg.

Erik Olsson visade tidigt vägen för IFK då han i den åttonde minuten satte dit 0-1 framspelade av Kalle Öberg. Olsson gjorde även IFK:s 0-2 mål den här gången framspelad av norrmannen Greger Svenn.

Kungälv var under kvällen numret större än sina motståndare – som kanske sig bör, när ett A-lag möter ett juniorlag. IFK hade dock själva gott om juniorer och faktum är att den enda Kungälvs spelaren född på 80-talet var den spelade tränaren Hampus Kärnman, född den 27 december 1989…

I halvtid hade Kungälv ökat på ledningen till till 0-4, efter att Marcus Martinsson gjort sitt första mål i A-laget och Olsson tryckt in ytterligare ett.

Halvtidsresultat: IFK Vänersborg P20 – IFK Kungälv 0 -4

Anfallaren Marcus Martinson var på fortsatt spelhumör och under den andra halvleken satte han dit ytterligare två mål. Något som innebär att två av Kungälvs juniorer alltså gjorde sina första hattrick i karriären för IFK Kungälvs A-lag.

I Kungälv vilade bland andra lagkaptenen Mikael Lindberg och skyttekungen Lukas Persson. Istället fick två unga spelare göra A-lagsdebut i form av Egil Bjönnes (född 1999) och Anton Andersson (född 2000).

Totalt skrevs Kungälvs segersiffra till 3-9.

Snittåldern på spelarna i IFK Kungälvs trupp var 19,7 år. (Om man räknar att samtliga spelare fyllt år 2017).

Matchfakta hittas här.