I helgen väntar matcher under både lördag och söndag för IFK Kungälv. Matcherna avgör om laget går vidare till slutspel i den allsvenska Supercupen. 
– Vi är spelsugna och revanschsugna på bättre prestationer än i senaste cupmatchen, säger tränaren Hampus Kärnman. 

I den senaste cupmatchen som Kärnman syftar på slog IFK Kungälv värmländska Boltic med 7-6 i en svängig match där IFK Kungälvs försvarsspel inte riktigt gick att känna igen jämfört med de tidigare matcherna under försäsongen.

Kungälv vann dock matchen och det i stort nya lagbygget där merparten av spelarna är runt 20 år är så här långt obesegrat under försäsongen mot vinterns blivande seriekonkurrenter. Nu väntar på nytt tufft motstånd mot Gripen och Lidköpings AIK. Laik leder just nu den västra cupgruppen efter segrar mot just Gripen och Boltic. Först ut för Kungälv väntar Gripen under lördagen, ett lag som precis som Kungälv bara hunnit med en match i gruppspelet så här långt.

– Det ser bra ut i truppen, vi är spelsugna. Tyvärr har vi nått spelartapp som så klart kommer märkas av – men så är det, säger spelande tränaren Hampus Kärnman utan att vilja gå in exakt vilka spelare som är tillgängliga för spel i helgen.

Gripen, som Kungälv möter 11.00 på lördag i Slättbergshallen i Trollhättan, åkte förra säsongen ur i Elitserien, men fick i förra veckan ett stärkande besked då Tony Eklind, som inte spelade mot Laik, skrev på ett ettårskontrakt och därmed är tillbaka i klubben han förde upp i Elitserien säsongen 2015/2016. Eklind kommer av allt att döma att bli en dominerade spelare i Allsvenskan under den stundande vintern och blir en av flera spelare för IFK Kungälv att hålla koll på i mötet mot Gripen.

Då två matcher väntar på två dagar för IFK kommer laget under söndagen att ställas mot ett utvilat Laik klockan 11.00. Om det täta spelschemat för Kungälvs del kommer påverka laguttagningarna beror på hur spelarna känner sig och hur de presterade under matchen mot Gripen.

– Det kommer säkert förändras lite mellan de båda matcherna, men inte allt för mycket, det blir beroende på olika omständigheter, säger den spelande IFK-tränaren Kärnman.

Från förra cupmatchen mot Boltic finns det mycket att förbättra i Kungälvs spel menar Hampus.

– Vi kan och behöver förbättra det mesta jämfört mot Boltic. Vi möter två duktiga lag och måste sätta både defensiven och spelet med egen boll på ett bättre sätt. Men det kommer vi göra! Vi har snackat om det och haft bra tempo på träning, säger Kärnman.

Ställningen i den Supercupens västra grupp inför helgen. (Vinnaren går till slutspel som avgörs i Örebro i slutet av oktober. )

1. Lidköpings AIK 2 2 0 0 8-4 4
2. IFK Kungälv 1 1 0 0 7-6 2
3. IF Boltic 2 0 0 2 9-11 0
4. Gripen Trollhättan BK 1 0 0 1 1-4 0

För er som inte kan vara och se matcherna på plats i Trollhättan eller Lidköping går de att följa direkt via elitrapport.se