IFK Kungälv vägrar så här långt under försäsongen att förlora mot sina blivande seriekonkurrenter. Trots underläge med 1-3 mot Gripen med 20 minuter kvar att spela lyckades IFK gå ikapp och sedan vinna på straffar. Stora hjältar för IFK blev målvakten Victor Lindblom som totalt räddade fyra straffar och Robert Thelin, som dels gjorde 3-3-målet och sedan avgjorde straffläggningen.

IFK Kungälv fick en drömstart i mötet mot Gripen i den andra gruppspelsmatchen av den Allsvenska Supercupen. Redan i den fjärde minuten satte Erik Olsson in 0-1 i Slättbergshallen mot hemmalaget Gripen framspelad av spelande IFK-tränaren Hampus Kärnman.

Gripen tog dock över spelet allt mer efter målet och kunde gå till halvtidsledning med 3-1. Ett resultat som lika gärna kunde ha varit 4-1 om inte IFK-keepern Victor Lindblom räddat Andreas Erikssons straffslag i slutet av halvleken.

Halvtidsresultat: 3-1.

I den andra halvleken fick IFK bättre ordning på framför allt sitt försvarsspel. Med 20 minuter kvar av matchen började IFK också få press på Gripen som därför tog en time-out. Det snacket hjälpte inte hemmalaget utan istället kunde IFK först reducera till 3-2 efter att Mikael Lindberg fick fram bollen till Erik Olsson efter en hörna. Målet var junioren Olssons femte under de senaste två matcherna och Erik tar för sig allt mer i A-lagströjan.

I den 84:e minuten kom också kvitteringsmålet då den passningskicklige halven Joel Emanuelsson hittade fram till Robert Thelin som kunde göra sitt första A-lagsmål för IFK Kungälv.

I slutet av matchen drabbades IFK av flera utvisningar, men lyckades trots det hålla 3-3 matchen ut. IFK borde kanske ha haft en straff i slutminuterna, men domaren valde den här gången att fria.

Då cupmatchen slutade oavgjort fick den istället avgöras på straffar. I straffläggningen klev Victor Lindblom fram som en levande mur i IFK-målet och överlistade alla Gripens straffskyttar. Faktum är att det endast gjordes ett mål i straffläggningen och det genom mittfältaren Robert Thelin.

I IFK saknades för dagen skyttekungen Lukas Persson som gjorde fem mål senast mot Boltic. Gripen saknade å sin sida tongivande Tony Eklind. I Kungälv gjorde som vana trogen den här försäsongen ännu en ung spelare debut i form av Anton Rydén, 18. Med tanke på att flera av IFK:s unga spelare inför säsongen aldrig hade spelat i allsvenskan och Gripen förra året spelade i elitserien är de ungas insats extra imponerande . IFK Kungälvs tränare Hampus Kärnman var nöjd med hela laget efter matchen.

– Vi startar matchen ganska dåligt och har problem med deras lyftspel och instick. Gripen gör några mål där vi agerar dåligt i försvarsspelet men det vi rättar till i den andra halvleken och sätter defensiven mycket bättre. Vi arbetar hårt och lyckas både reducera och kvittera sent i matchen vilket är riktigt starkt! Matchen blev annars något hackig med många utvisningar men jag är riktigt nöjd med grabbarnas inställning och att vi lyckas vända matchen och vinna på straffar. Hatten av till Lindblom idag – flera bra räddningar, däribland fyra av av fyra straffar, säger Kärnman.

Segern efter straffar mot Gripen innebär att IFK Kungälv under söndagen ställs i en gruppfinal av den Supercupens västra grupp mot Laik. Då Laik tidigare har slagit både Gripen och Boltic krävs det att Kungälv vinner matchen som spelas klockan 11.00för att gå vidare till cupens slutspel som avgörs i Örebro sista helgen i oktober.

Matchfakta från matchen hittas här.