IFK Kungälv är vidare till slutspel i den Allsvenska Supercupen efter en dramatisk match mot Lidköpings AIK. I den avgörande gruppfinalen klev lagkaptenen Mikael Lindberg fram genom att ligga bara fyra av Kungälvs fem mål. 
– Vi är oerhört svårslagna och ett gäng som krigar för varandra fullt ut, säger spelande tränaren Hampus Kärnman. 

Lindbergs sista mål blev det avgörande. Vid ställningen 4-4 i den matchminut 92:e behövde bollen gå in i mål då ett oavgjort resultat hade betytt att Lidköpingslaget skulle vinna gruppen. Kungälvs kapten visade dock kyla och pangade in bollen vilket innebär att Kungälv nu får resa till Örebro i slutet av oktober och göra upp om cupsegern mot de tre andra gruppvinnarna i Supercupen.

Själva matchen mot Laik gick annars upp och ner för IFK Kungälvs unga lagbygge. I den första halvleken bjöd laget på en bländande bandy och gick tidigt ifrån till 3-0 efter två mål av Elias Modin och ett av Lindberg.

– Vi öppnar riktigt, riktigt bra och spelar fantastisk bandy första 35 minuterna. Vårt spel med bollen är bland det bästa jag sett vårt A-lag spela, och då har jag ändå varit med 10 år nu. Även defensiven kändes hundraprocentig. De sista tio minuterna i den första halvleken börjar vi slarva, vi går bort oss med folk och ger bort två mål, säger Hampus Kärnman.

Halvtidsresultat: 3-2

Det bländande spelet från den första halvleken lyckades Kungälv aldrig riktigt upprepa under den andra halvleken. Ändå kändes det som att Kungälv hade kontroll över matchen. Matchen bytte dock karaktär när Joel Emanuelsson fick en ful armbåge av en moståndare.

– Matchen spårar ur lite då. Det borde ha varit ett solklart rött kort, men domartrion missade det. Efter det börjar vi slarva och tappar bort oss så att Laik kan göra två mål till, säger Kärnman.

Dessförinnan hade Lindberg gjort sitt andra mål för matchen och med fem minuter kvar att spela gick rakt fram för seger.

– Vi satsar allt på ett kort och lyckas skapa två straffar där den sista (äntligen!) hittar in i mål via målvakten! Så fruktansvärt skönt, njuter Kärnman efter att ha sett Mikael Lindberg göra sitt fjärde poäng för matchen (Tre mål och en assist) vilket betydde 5-4 till Kungälv och gruppseger.

IFK Kungälv har så här långt under försäsongen möt seriekonkurrenterna Frillesås, Tranås, Boltic, Gripen och Laik. Resultatet så här långt är tre segrar och en oavgjort (vinst på straffar mot Gripen).

Ett imponerade resultat då en stor del av det unga lagets spelare aldrig spelat på allsvensk nivå tidigare. Resultaten betyder dock inget när Allsvenskan väl sätter igång. Men Hampus Kärnman konstaterar dock att IFK Kungälv är svårslaget.

– Vi är oerhört svårslagna och är ett gäng som krigar för varandra fullt ut. Vi ska vara mycket nöjda totalt sett över helgen. Vi spelar två jämna matcher mot bra motstånd och lyckas gå segrande ur båda och gå till slutspel trots att Lukas Persson vilat i helgen. Vi har fortfarande saker som vi måste förbättra. Stundtals spelar vi hur bra som helst, men ibland dyker vi ner i formsvackor – de måste vi hitta ur snabbare. Offensiva hörnor måste förbättras avsevärt också, summerar Hampus Kärnman helgen i Slättbergshallen i Trollhättan.

Matchfakta från IFK Kungälv – Lidköping hittar ni här.

Klicka här för att se hur det såg ut i IFK Kungälvs omklädningsrum efter matchen.