I helgen får IFK Kungälvs A-lag för första gången på några veckor ledigt från matchspel. Det kan behövas då två cuphelger i rad sedan väntar innan det är dags för den stekheta premiären mot Frillesås den 4 november. 

Den allsvenska premiären när sig med stormsteg och ligger nu bara några veckor bort. Efter förra helgens lyckade cupspel då Kungälv säkrade gruppsegern före Laik, Gripen och Boltic är laget klart för slutspel i den Allsvenska Supercupen som avgörs i Örebro helgen innan seriestarten.

I Örebro kommer förutom IFK Kungälv även Örebro SK, Falun och Nässjö till slutspelet för att göra om den första titeln av den nya Supercupen.

Kungälv som den här helgen alltså har spelledigt kommer att ladda upp inför Supercupen genom att göra upp om titeln ”Bäst i Väst” som avgörs i Ale Arena nästa vecka. Arrangör av cupen är Mölndal Bandy och förutom Kungälv och arrangörsklubben deltar även Surte, Frillesås och Gripen.

IFK Kungälvs försäsong så här långt: 

Baikal – IFK Kungälv 8-1

Frillesås BK – IFK Kungälv 5-6

Tranås BoIS- IFK Kungälv 2-4

IFK Kungälv – Boltic 7-6

IFK Vänersborg P20 – IFK Kungälv 3-9

Gripen-Trollhättan BK – IFK Kungälv 3-3 (Kungälvsseger efter straffläggning)

IFK Kungälv – Lidköpings AIK 5-4

Här hittar du hela IFK Kungälvs spelschema för Allsvenskan som har premiär den 4 november.