I helgen gör Kungälv tillsammans med Falun, Örebro och Nässjö upp om titeln i den första upplagan av den Allsvenska Supercupen. 
– Det ska bli fantastiskt roligt med en match där faktiskt resultatet spelar roll, en match som kan leda till final under söndagen, säger tränaren Hampus Kärnman. 

Ett ungt och hungrigt IFK Kungälv har under försäsongen imponerat positivt och överraskat bandysverige. Inför säsongen har det talats om att lag som Ljusdal, Frillesås, Gripen, Falun, Nässjö och Örebro har de starkaste trupperna och att lagen väntas bli svårslagna under säsongen.

Sådana påståenden är fortfarande högst rimliga men under försäsongen har även IFK Kungälv visat att laget kan bli att räkna med. Det unga laget som under de flesta matcherna har haft en snittåldern på runt 22 år är så här långt obesegrade mot svenskt motstånd under försäsongen och efter att ha slagit ut Gripen, Laik och Boltic i gruppspelet av Supercupen får IFK nu mäta krafterna mot de förmodade topplagen.

För Kungälvs del innebär det först och främst en match mot Örebro i den första semifinalen. Ett Örebro som spelar på hemmais i Behrns arena där slutspelet avgörs.

IFK Kungälv ser enligt tränaren Hampus Kärnman fram emot den tuffa matchen.

– Örebro har imponerat stort under försäsongen med många fina resultat. Men det var väldigt längesedan vi möttes, så det ska bli kul att möta dem på lördag, säger IFK Kungälvs spelade tränare Hampus Kärnman.

Kungälv har de senaste veckorna brottats med en del skadeproblem. Läget ser inte ljusare ut inför helgen.

– Läget i truppen är okej, men en del skador och sjukdom så vi kan tyvärr inte åka med full trupp. Men det ska bli kul att komma på is igen, säger Kärnman fortsatt.

Supercupen innebär efterlängtade tävlingsmatcher under en försäsong som annars mestadels brukar bestå av rena träningsmatcher.

– Det ska bli fantastiskt roligt med en match där faktiskt resultatet spelar roll, en match som kan leda till final under söndagen. Allt blir roligare med lite nerv i, säger Kärnman.

Så spelas slutspelet i Örebro: 

Semifinaler:

Lördag 13:00: Örebro SK – IFK Kungälv

Lördag 17:00: Nässjö IF-Falu BS

Bronsmatch:

Söndag 10.00

Final:

Söndag 13.00