IFK Kungälv är inte längre obesegrade mot svenska lag under försäsongen. Under lördagen blev värdlaget Örebro för svåra i semifinalen av Supercupen. 

IFK Kungälvs framtidsbygge har så här långt under försäsongen imponerat stort. Laget började också semifinalen mot Örebro och var i ledning med 2-1 efter 22 minuter spelade efter mål av Mikael Lindberg och Lukas Persson.

Örebro kom dock tillbaka genom att vända till 2-3 innan innan domaren blåste av för halvtidsvila.

Halvtidsresultat: 2-3 

I den andra halvleken kom Kungälv tillbaka i matchen då Lukas Persson pangade in en hörna till 3-3. Matchen stod efter det och vägde, men under två minuter i mitten av den andra halvleken gled matchen ifrån Kungälv då Örebros finländare Tero Määttälä gjorde 3-4 och 3-5 i den 75:e respektive 76:e matchminuten.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid punkterade sedan ÖSK:s Sebastian Brandt matchen då han satte dit slutresultatet 3-6.

Slutresultat: 3-6

Matchfakta från matchen hittar ni här. 

Matchen var långt ifrån IFK Kungälv bästa under försäsongen och Örebros fina läxa blir en viktig erfarenhet för Kungälvs unga lag att ta med sig när Allsvenskan väl start i november.

För IFK Kungälvs del väntar nu bronsmatch i Supercupen klockan 10.00 i Behrns Arena i Örebro där laget möter förloraren i den andra semifinalen som spelas under lördagseftermiddagen mellan Nässjö IF och Falu BS Bandy.

Så här summerar IFK Kungälvs tränare Hampus Kärnman matchen:

– Örebro är bättre än oss idag och förtjänade segern. Tyvärr slarvar vi en del och ger bort några mål, som de får göra på våra misstag. Vi kommer tillbaka bra i matchen och tar över den efter att vi kvitterat till 3-3 och skapar chanser men missar en del bra lägen. Sedan får vi en billig och rent av helt felaktig utvisning och så gör de ett enkelt mål, sedan hoppar bollen på hemåtspelet på avslaget och de får göra ett till – efter det chansspelar vi och de stänger matchen.

Kärnman hoppas ser framemot att få göra en bättre match redan på söndagen.

– Vi får ta nya tag imorgon och alla gubbar kan spela upp sig någon eller några nivåer. Matcherna är också väldigt bra för oss då vi får tid på stor is. Det är, och ska vara, svårt att jämföra sig med lag som har hall och tillgång till is. Vi har haft tre träningar på halvplan de senaste tre veckorna. Jag kan tänka mig att lag som Örebro, Gripen, Nässjö har haft mer istid än det bara senaste veckan, säger Kärnman.