IFK Kungälv slutade på 4:e plats i den Allsvenska Supercupen. Under söndagen föll Kungälv med uddamålet mot Falun som avgjorde på straff. 

IFK Kungälv lyckades inte upprepa succén från gruppspelet i Supercupen där det unga laget bland annat slog ut Gripen som förra året spelade i elitserien.

Matcherna i cupen har varit oerhört nyttiga för IFK Kungälv då flera av lagets unga spelare inför säsongen inte hade spelat högre upp än i division 1 och nu har få mäta sina krafter mot de förmodade topplagen i serien.

IFK Kungälv visade även i helgen att laget hänger med alla lag i serien, trots att laget nu förlorade både mot Örebro och Falun.

IFK har dock varit med i båda matcherna, men föll i söndagens bronsmatch mot Falun som avgjorde matchen genom att sätta dit 6-7 målet i slutskedet på straff.

Tränaren Hampus Kärnman berättar att laget stundtals spelar strålande bandy, men inför serien behöver laget arbeta på att få jämnheten i spelet under matcherna.

– Vi har en del perioder i matchen där vi är riktigt bra, men tyvärr lika många perioder där vi är riktigt dåliga. Vi slarvar både offensivt och defensivt – och tyvärr kostar det oss matchen mot Falun. Vi får ändå ta med oss att vi spelar två jämna matcher mot bra motstånd där vi i helgen tyvärr har marginalerna mot oss i båda matcherna. Sammantaget har vi haft en rolig och lärorik helg inför seriestarten säger Kärnman.

Kungälv får nu ladda om till seriepremiären till helgen, om det nu blir någon match. Is-läget ser inte ljust ut för spel på Skarpe Nord och mer information om hur det blir med premiären mot Frillesås kommer inom kort på ifkkungalv.se.

Matchfakta: Falu BS Bandy – IFK Kungälv