På lördag 15.00 är det dags för IFK Kungälv att spela säsongens första seriematch då laget gästar Åby-Tjureda i Småland.
Matchen blir den första tuffa utmaningen för det unga och nya IFK Kungälv i Allsvenskan.
– Det ska bli skitkul, säger spelande tränaren Hampus Kärnman. 

Efter det senaste årens turbulens i IFK Kungälv bestämde sig föreningen för att göra en rejäl omstart inför årets säsong.

Från föreningens A-lag försvann flera meriterade och rutinerade spelare som nu har ersatts av hungriga unga spelare från föreningens egna led och närområdet. Under försäsongen har det unga laget överraskat positivt och spelare som aldrig tidigare spelat högre upp än division 1 har visat att de håller mot motstånd där majoriteten av spelaren nyligen har spelat i elitserien. 

Försäsongen i all ära – men det är ändå först när serien väl drar igång resultaten räknas på allvar.

På grund av det mildra vädret sköts den tänkta seriepremiären mellan IFK Kungälv och Frillesås upp och spelas i stället nästa vecka den 16 november på Skarpe Nord.

Det innebär att säsongens första match i Allsvenskan för Kungälv istället blir mot Åby-Tjureda nu på lördag. Smålänningar har redan spelat en match då laget förlorade med uddamålet borta mot ett namnkunnigt Lidköpings AIK med flera tidigare elitseriespelare i laget.

Nykomlingar Åby-Tjureda blir därmed på intet sätt en enkel match för  Kungälv som på grund av is-läget på Skarpe Nord inte har spelat match eller knappt varit på is sedan slutspelet i Supercupen sista helgen i oktober.

”Ska bli grymt kul”

Bland spelarna som Kungälv får se upp med hos smålänningarna finns bland andra Vetlandas skrapskytt, Filip Bringe, som spelar i med Åby-Tjureda via ett samarbetsavtal med elitserieklubben.

Trots de svåra förhållandena inför seriepremiären är stämningen på topp i Kungälv och skadeproblemen som laget har haft under försäsongen har också ljusnat på senare tid. Spelande tränaren Hampus Kärnman är hemlighetsfull när det gäller vilken trupp laget åker till seriepremiären med, men lovar att det är ett gäng som kommer kriga till sista sekunden för att åka hem till Kungälv med två poäng.

– Det ska bli grymt kul att serien äntligen börjar, det känns ”änna” dags nu efter så lång väntan. Känslan i laget är bra, alla är riktigt taggade och vi är redo. Våra träningsförutsättningar på is har tyvärr varit bedrövliga på sistone men det är inget som vi tänker på när matchen börjar,  säger Hampus Kärnman.

När det gäller motståndet berättar Kärnman att Åby-Tjurreda precis som Kungälv är ett hungrigt och ungt lag, men att fokus framför allt blir det egna spelet.

– Ska jag vara ärlig har jag inte superkoll på Åby, men vi kommer att försöka fokusera på vårt eget spel och komma upp på vår högsta nivå. Det blir vårt första pass för säsongen på utomhus is och det gäller verkligen att vi ”gör jobbet” och är noggranna, säger Hampus Kärnman.

Matchen i Småland börjar 15.00 och för er som inte kan se den på plats går den att följa på elitrapport.se. För er som undrar vilka spelarna och ledarna är som ska överraska bandysverige under säsongen. Klicka här för att komma till truppen. 

Nu kör vi igång, Heja Kungälv! #viärkungälv