På torsdag klockan 19.00 skrinnar IFK Kungälvs A-lag ut på Skarpe Nords is i ett stekhett derby mot storsatsande Frillesås BK. 
Matchen är IFK Kungälvs första på hemmais för säsongen. 
– Det ska bli grymt kul med match på Skarpe igen inför vår fantastiska hemmapublik. Alla är grymt laddade och känslan är bra, säger IFK:s spelande tränare Hampus Kärnman. 

Under onsdagen öppnade Skarpe Nord för bandyspel efter en lång vår och höst. Den milda vintern har försvårat samtliga av IFK:s lags träningsmöjligheter och nya spritter det i benen hos alla bandyentusiaster.

IFK Kungälv inledde Allsvenskan förra helgen genom att spela 3-3 mot Åby-Tjureda. Nu väntar ett på pappret ännu tuffare motstånd då storsatsande Frillesås BK gästar. I laget återfinns en rad Kungälvsbekatningar och i startelvan återfinns inte mindre än åtta spelare som nyligen har spelat i Elitserien. Under försäsongen har det gått något knackigt för laget vilket kan förklaras med att även Frillesås har haft svårt att hitta istider.

Laget besitter dock en hög högstanivå och för spelare som har varit med ett tag kan det ibland vara svårt att tända till på allvar när det gäller träningsmatcher.

IFK Kungälvs unga lag har med andra ord en tuff uppgift framför sig, men är minst sagt laddade inför matchen.

– Frillesås har ett grymt lag men lider av samma problem som oss – att de knappt har kunnat träna på is. Men vi känner varandra väl – både på och utanför planen. Det ger extra krydda, helt klart. För att vinna matchen gäller att vi kommer upp på maxnivå, och spelar bättre än i förra veckan, säger Hampus Kärnman.

Räknar med starkt stöd från hemmapubliken 

Kärnman hoppas och tror också att publikstödet på Skarpe Nord kan bli en avgörande faktor i matchen.

– Hemmastöd är alltid viktigt, och att det ör fart på läktaren är alltid kul. Vi brukar ha grymt stöd på Skarpe så det ser vi fram emot mycket, säger Kärnman.

För alla som har planerat att resa till Kungälv för att se matchen och kommer söderut från Göteborg är det värt att tänka på att vara ute i god tid. EU-toppmötet som pågår i staden begränsar trafiken en hel del och det kan därmed ta längre tid än vanligt att komma fram till Kungälv och Skarpe Nord.

Biljettpriser Allsvenskan på Skarpe Nord säsongen 2017/2018:

Vanlig match:
Vuxen: 100 kronor (Annandagen 120 kronor)
Pensionär: 60 kronor
Student/ungdom 16-20 år (Med CSN-kort): 60 kronor
Barn/ungdom 7-15 år: Fri entré
Barn 0-6 år: Fri entré