Så kom äntligen isen, men med isen så följde även regnet.

På ett regnigt Skarpe Nord så förlorade IFK Kungälv under torsdagskvällen sin hemmapremiär mot Hallandslaget Frillesås med siffrorna 4-5.

-Det är två jämnbra lag som inte trivs i sådana här förhållanden med regn och storm, vi ville verkligen spela bandy men tyvärr fick vi inte möjligheten till det idag, säger tränaren Anders Liw.

 

IFK Kungälv fick ifrån början bästa möjliga start efter att ha ryckt ifrån till 2-0 första sex minuterna då Robert Thelin gjorde 1-0 efter två minuter på en fin framspelning ifrån Lukas Persson, innan den sistnämnde sköt ett långskott som damp ner bakom en lite snopen Frillesåsmålvakt fram till 2-0 i matchminut sex. Frillesås repade sig dock direkt och i den nionde matchminuten så blev det lite flipperspel framför Victor Lindblom i Kungälvs mål för dagen och bollen hamnade tillslut hos Fredrik Brandin som petade in 2-1.

Förhandsrapporterna spådde att det skulle bli 8 plusgrader samt tungt regn som skulle ge totalt 2.0-3.3 mm. Det blev en halvlek som präglades av lyror och bollar som stannade i vattnet, på gränsen till komik så lyckades tillslut IFK Kungälv med att vaska fram en straff som innebar att Lukas”Pang Pang”Persson gjorde sitt andra mål i matchen fram till 3-1 i matchminut 15. Sedan så skulle det bli en mer stabilitet i dom båda försvaren och efter 37 minuter spelade så kom det en flippboll in i Kungälvs straffområde som sedan hamnade på Adrian Emretssons klubba vilket innebar reducering för Frillesås fram till 3-2, som även var halvtidsresultatet.

 

Halvtidsresultat: IFK Kungälv – Frillesås BK  3-2.

I den andra halvleken så blir det uppehåll på Skarpe Nord och detta är något som tydligt gynnar Frillesås som genast trycker ner Kungälv djupt i banan för att sedan avsluta på den något bättre isen som blev dom första 20 i den andra halvleken, i matchminut 54 så är det Mattias Johansson som serverar Fredrik Brandin fram till 3-3. Matchens delikatess kommer i matchminut 60 när Ex-Kungälvsspelaren, numera spelande tränare i Frillesås Mattias Johansson snappar upp bollen vid halva plan för att sedan åka slalom genom försvaret i hemmalaget innan han vackert lirkar in 3-4, och nu var det ett hemmalag i brygga.

Frillesås fortsätter att vara det bättre laget i den andra halvleken och när Lukas Norrman slår in bollen i misstänkt offsideposition fram till 3-5 och Joel Emanuelsson i hemmalaget drar på sig en utvisning för olämpligt uppträdande i matchminut 70 så var uppförsbacken rejäl för IFK Kungälv.

Regnet kommer dock tillbaka med besked och vräker ner över spelplanen och då blev känslan igen att detta var Kungälvs chans att komma in i matchen igen, lyft efter lyft kommer mot Frillesåsmålet men med en disciplinerad Hallandsdefensiv så får Kungälv slita väldigt hårt mot dom starka spelarna i Frillesås.

Reduceringen kommer dock i matchminut 82 då Lukas Persson lyckas med att göra sitt tredje mål i matchen och nu kändes poängen inte alltför långt borta för våra rödblåa hjältar, som fortsätter med att lyfta in bollen i Frillesås straffområde som dock slås bort gång på gång. Det där superläget dyker aldrig riktigt upp och det var en nedstämd Anders Liw som gav en analys efter matchen.

Första halvleken var väldigt jämn, sedan när det blir uppehåll i början av den andra halvleken så gör Frillesås det mycket bättre än oss, under denna perioden så var vi kvar i lyrspelet ifrån den första halvleken och vi kom inte riktigt in i vårat spel helt enkelt, säger Anders Liw. 

-Det har märkts på killarna att det är lite taskig timing, passningarna sitter inte riktigt och inte heller mottagningarna samt att vi har tunga ben. Så om vi nu bara får träna på här under några veckor på stor is så ska vi nog komma tillbaka i den formen som vi var i tidigare på försäsongen, sen tycker jag att vi kämpar riktigt bra idag allihopa med tanke på dom förhållanden som var, avslutar Liw.

Slutresultat: IFK Kungälv-Frillesås BK  4-5 (3-2)

 

Nya tag blir det på Lördag då IFK Kungälv ska åka till Småland för att besöka en av seriens förhandsfavoriter Nässjö IF.

HEJA KUNGÄLV!

-