IFK Kungälv gjorde en stark insats borta mot Nässjö IF på lördagen. Med bara 30 sekunderna kvar av matchen avgjorde tyvärr Nässjö efter ett slumpmål. 

Efter uddamålsförlusten mot Frillesås i torsdags visade IFK Kungälvs unga lagbygge att man inte låter sig nedslås av en förlust. Borta mot Nässjö IF, som under försäsongen kanske växte fram som den största favoriten till att vinna Allsvenskan, gjorde laget en stark insats.

Efter att den forne landslagsspelaren Patrik Gustavsson gav hemmalaget ledningen med 1-0 på straff i mitten av den första halvleken kom IFK Kungälv tillbaka i matchen några minuter senare då Mikael Lindberg pangade in en hörna till 1-1 några minuter senare.

Resultatet stod sig halvleken då både Jesper Cimen i hemmamålet och Victor Lindblom i IFK-kassen stod för fina insatser.

Halvtidsresultat: 1-1

Kungälvs gjorde en defensiv stark match och vid de tillfällen Nässjö ändå lyckades skapa målchanser storspelade Lindblom i IFK-målet.  I den 66:e minuten återtog Nässjö ledningen då Viktor Lindqvist satte dit en hörna till 2-1. Ännu en gång kunde Mikael Lindberg replikera genom att trycka dit sin andra hörna för dagen.

Under matchens sista minuter skapade IFK Kungälv flera chanser och vid två hörnor var det vippen att laget fick in ytterligare en boll. Istället kunde Nässjö med 30 sekunder kvar av matchen göra 3-2. Målet uppkom då Lindblom i IFK-målet missbedömde ett täckt långskott och släppte en retur till som Nässjös Linus Nilsson kunde lätta in. Lindblom var för övrigt matchens bästa spelare i IFK Kungälv.

Direkt efter målet blåste domaren av matchen. IFK Kungälv har nu släppt in avgörande mål i slutsekunderna i två av de tre matcherna laget spelat i årets allsvenska och utöver det förlorat en match med uddamålet.

Det unga lagbygget visar dock att laget hänger med mot topplagen i serien, och när laget nu återigen får möjlighet att träna på is kommer IFK att få marginalerna på sin sida och laget fortsätter att prestera på isen.

– Det här känns som en av de värsta förlusterna på länge. Vi var värda en poäng idag. Vi gör en väldigt bra insats och spelar defensivt grymt under hela matchen och skapar även en hel del framåt, säger spelande tränaren Hampus Kärnman.

IFK Kungälv får nu ladda om batterierna då det nästa helg väntas två hemmamatcher. På lördag är det stor bandyfest på Skarpe Nord då IFK Kungälvs sponsorer bjuder på fritt inträde mot Örebro SK och dagen efter väntar ytterligare en match mot Nitro Nora. Då hoppas IFK Kungälvs unga lag att få ett massivt stöd av hemmapubliken som behövs för att laget ska ta säsongens första seger i Allsvenskan.

IFK Kungälv är i år ett lag med unga hungriga spelare som visar att de redan nu kan prestera en bra och underhållande bandy. Med lite tålamod och bättre träningsförhållande har vi ett spännande lag att följa under vintern.

Heja Kungälv! #viärkungälv ‘

Matchfakta från matchen hittas här.