På lördag och söndag spelar IFK Kungälv hemmamatcher mot Örebro SK och Nitro Nora. På lördag bjuder IFK Kungälvs samarbetspartner på fri entré då klassiska ÖSK står för motståndet. 

Vinterkylan är äntligen här och det innebär att IFK Kungälvs alla lag äntligen får fina träningsmöjligheter på Skarpe Nord. I helgen blir det också två spännande allsvenska matcher på arenan och IFK Kungälv hoppas kunna bärga säsongens första segrar i Allsvenskan.

På lördag gästar klassiska Örebro SK Skarpe Nord klockan 14.00. IFK Kungälv och Örebro hade för cirka tio år sedan mängder med duster i framför allt Allsvenskan men även under ett år i elitserien. Mikael Vaihelas avgörande mål i slutsekunderna på volley på vinterstadion i Örebro ligger fortfarande färskt i minnet hos många Kungälvs supportrar. Matchen spelades säsongen 2008/2009 och Vaihelas mål i den 93:e matchminuten innebar att Kungälv tog sin tredje seger på fyra matcher under det första året ett ungt IFK Kungälv tog sig an den högsta serien efter namnbytet till Elitserien.

Sedan dess har mycket hänt. I Örebro finns inte längre Vinterstadion och laget spelar numera i bandyhallen Behrn Arena. IFK Kungälv spelar fortfarande kvar på Skarpe Nord, men har inför den här säsongen har A-laget genomgått en dramatisk generationsväxling och föreningens förhoppning är att ett nytt och ungt IFK Kungälv inom ett par säsonger kan ta sig tillbaka till Elitserien och då spela i den nya Multihallen som planeras på Yttern i Kungälv.

3 900 kom till Skarpe Nord 

Tittar vi några decennier tillbaka i tiden finns än mer klassiska matcher att minnas mellan IFK Kungälv och Örebro. 1973 slogs det nuvarande publikrekordet på Skarpe Nord då hela 3 900 åskådare fanns på plats och fick se IFK Kungälv och Örebro SK spela 0-0. Resultatet innebar att ÖSK gick till SM-final då laget vann på Vinterstadion med 2-1. ÖSK föll senare i SM-finalen på Söderstadion med 1-4 mot Västerås SK.

Inför årets säsong har Örebro, efter några års sämre resultat, ett riktigt vasst lag på gång. Laget har imponerat under försäsongen och träningsmöjligheterna i sin nya inomhusarena gör att laget är en av runt 4-5 favoriter till att ta hem årets serie.

Laget har också öst in mål under inledning av Allsvenskan och har på tre matcher gjort hela 24 mål. Senast krossade Örebro Gustafsberg med 12-2 och här även slagit Borlänge med 8-2. Däremot räckte laget inte riktigt till borta mot Västansfors då man förlorade med 4-5.

För att IFK Kungälv ska få bästa tänkbara stöd på lördag när ÖSK gästar bjuder föreningens samarbetspartner på fri entré till matchen. IFK Kungälv välkomnar också lagets fantastiska supporterklubb Svampen till arenan och hoppas på en bra läktarmatch mot fantastiska Skarpa. På söndag klockan 13.00 välkomnar IFK Kungälv även publiken tillbaka till Skarpe Nord då Nitro/Nora väntar.

IFK Kungälv kommer här på ifkkungalv.se fram till matchen mot ÖSK att uppdatera er gällande vilka de är som bjuder på inträdet. Det handlar om både privatpersoner och företag som bidrar till festen.

Vill du också bidra? Kontakta då någon av följande i IFK Kungälvs marknadsgrupp.

Ola Dagliden

Telefon: 070- 419 06 82 Mejl: ola.dagliden@ifkkungalv.se

Adam Beggren

Telefon: 072 220 91 60 Mejl: adam.berggren@ifkkungalv.se

Stefan Åhman

Mejl: stefan.ahman@ifkkungalv.se

Vi bjuder på entrén: 

Företag

JD Montage
Carryline
Supporterklubben Skarpa
ICA Skafferiet
Fredrik Ryberg Förvaltnings AB – Permanentprofil.se
Bomans Foto
Kungälvs Rör
Stengrundens Bygg
Kareby Bil
PNW Bygg
SIGMA
Uterum Väst AB
Kungävs Trä
SAFAB
Skärströms Måleri
Stefan EL
CE Byggservice
Öhmans Byggnads AB
SnickarStefan
Marbergs Mur & Kakel
Alten
BorstAnders
Handelsbanken
Sappa
Matssons Bilservice AB
TT Tak Takentreprenören AB
Niklas dahls Måleri
Bosses Trafikskola
Hyrservice
Hemmakväll
Fredrik Lrsson Bygg
Mur o. Fastighetstjänst i Väst
Myrebacka Bygg
Skälebräcke Måleri AB
Hisinge Buss
Kent Ruuth Konsult AB
Privatpersoner:

Thomas Sundsmyr              500 kr
Patrik Ewerstein                  500kr
Ola Dagliden                        500 kr
Ernst Jaensson               1.500kr
Tony Uhre                            500 kr
Ove Andersson                   500 kr
Robert Warper                     500 kr
Stefan&Inger Åhman          500 kr
Kenneth Marberg                500 kr
Håkan & Helena Olsson     500 kr
Chrieter Steinsson              500 kr
Stefan Strand                       500 kr
Marcus Larsson                  500 kr
Anders Liw                          500 kr
Mikael Wickström             1.000 kr
Jan-Erik Sörensen            1.000 kr
Birgitta Olssson                   500 kr
Sven-Göran Hall                   500 kr
Cazzons familj                      500 kr
Stefan Larsson                     500 kr
Fam. Berggren Eckert         500 kr

Jan Melander          500 kr
Leif Strand              500 kr
Svenne sandström 500 kr
GAIS-Åke                 500 kr
Ann-Sofie Ruuth     2 kr/Åskådare
Vida Warper            2 kr/Åskådare