I helgen vankas det bandyfester på Skarpe Nord då IFK Kungälv får besök av dom båda närkelagen Örebro SK och Nitro/Nora. Först ut att matcha Kungälv är Örebro SK.

Matchen mot Örebro startar 14.00 på lördag och då IFK Kungälvs sponsorer stor för inträdet är det fri entré för alla åskådare. Tränaren Anders Liw berättar att han ser fram emot helgens matcher.

– Det kommer att bli en fantastiskt rolig helg med två hemmamatcher på två dagar, och som det ser ut nu så väntas det ju även bli bra förutsättningar där vi kan få en plan som går att spela på. Vi kommer ifrån en riktigt strong insats borta mot Nässjö och grunderna i vårt spel börjar sättas i rätt riktning igen, säger Anders Liw.

När det gäller Örebro så mötte IFK Kungälv laget i den allsvenska Supercupens semifinal tidigare i höst och då var det ÖSK som var starkast när man i sin egna arena slog ut IFK Kungälv i en jämn match som slutade med 6-3 till Örebro.

I Örebro finns en rad duktiga spelare, bland andra Joonas Peuhkuri, som närmast kommer ifrån två säsonger i Elitserien med Sirius.

På frågan om vad som behövs göras för att IFK Kungälv ska slå Örebro SK under morgondagen så är Anders Liw ganska klar med vad som krävs:

– Vi behöver spela vårt spel där vi först och främst måste ha en stabil defensiv. Sen får vi ju anpassa sig lite till hur man spelar mot olika motstånd. Det gäller att spela varierat spel med både passningar efter isen samt lyft. I matchen mot Örebro i Supercupens semifinal så var det en riktigt jämn kamp. Örebro har ju en hall så dom ligger ju en aning framför oss träningsmässigt, säger Liw.

Dagen efter matchen mot Örebro väntar  NitroNora BS klockan 13.00 på Skarpe Nord. Ett lag som har inlett serien med en vinst och två förluster efter tre omgångarna. Även Nitro/Nora spelar dubblar matcher i helgen då laget under lördagen möter Gripen i Trollhättan. Laget har flera rutinerade rävar i form av: Jesper Bryngelsson, Johan Malmqvist och inte minst skyttekungen Tomas Knutson längst upp på topp.

– NitroNora är ett lag som ligger träningsmässigt jämbördigt med oss då de också saknar en hall att spela i. Det är ett lag med flera indiduellt duktiga spelare och under föregående säsong så gjorde de riktigt bra ifrån sig i den norra serien, men förö vrigt har jag lite sämre koll på laget då vi inte har stött på varandra under försäsongen, säger Anders Liw.

När det gäller sitt eget lag tillägger Kungälvs tränare att publiken även bör hålla lite extra koll på ett av våra egna nyförvärv, Joel Emanuelsson från Blåsut. Joel imponerade under försäsongen på sin halvposition och gör nu debut i allsvenskan för IFK Kungälv då han är tillbaka i truppen efter några veckors skadefrånvaro. 

Läs mer om publikfesten mot Örebro här: