IFK Kungälv förlorade under lördagen hemma mot Örebro SK inför 735 åskådare på Skarpe Nord. 

IFK Kungälv jagar fortsatt sin första seger i Allsvenskan under säsongen efter att ha förlorat med 3-5 mot Örebro. Gästerna började bäst och gick tidigt ifrån till 0-2.

I slutet av den första halvleken fick Kungälv kontakt då Lukas Persson pangade in en straff till 1-2.

Halvtidsresultat: 1-2

När Kungälv i den andra halvleken gick ut för att jaga ikapp satte ÖSK:s Sebastian Brandt tidigt in 1-3. Kungälv fick återigen kontakt efter ett nytt mål av Lukas Persson, men tappade sedan matchen då Örebro satte dit 2-4 och 2-5 med cirka 20 minuter kvar att spela.

Kungälv tog då en timeout men kom inte närmare än 3-5 efter att Robert Thelin spelade fram Mikael Lindberg.

IFK Kungälv får nu ladda om batterierna inför söndagens match då Nitro/Nora kommer till Skarpe Nord. Matchen börjar 13.00 och IFK Kungälv hoppas att alla som stöttade laget mot Örebro då kommer tillbaka och hjälper IFK till seger mot Nitro/Nora.

IFK Kungälv vill samtidigt passa på att tacka publik, funktionärer och partners för en härlig publikfest mot Örebro. En längre sammanfattning av helgens matcher kommer på ifkkungalv.se efter söndagens match.

Matchfakta IFK Kungälv – Örebro SK