IFK Kungälv har tagits årets första seger i Allsvenskan. Vinsten var både välförtjänt och övertygande och till slut skrevs segersiffrorna till 7-3.
– Riktigt härligt med en seger och två nya poäng. Vi har haft en del tuffa resultat med knappa förluster mot bra motstånd så vi behövde det här, säger spelande tränaren Hampus Kärnman. 

Det var dock först i den andra halvleken IFK Kungälv fick ordning på sitt spel ordentligt. Laget började visserligen bra då Robert Thelin satte dit 1-0 redan i den andra matchminuten. Skyttekungen Lukas Persson ökade tidigt också på ledningen till 2-0 innan Nitro/Nora reducerade till 2-1 efter att straffmål av den forne storspelaren Tomas Knutsson.

I annan halvtidsvilan gjorde gästerna också 2-2 och oron började spridas bland publiken på Skarpe Nord.

Halvtidsresultat: 2-2

Kungälv visade dock att laget har en stark tro på sitt eget spel, trots en tung inledning av serien. Direkt efter pausvilan återtog Kungälv ledningen då Lukas Persson gjorde sitt andra mål för dagen och efter målet var det IFK Kungälv för hela slanten.

Minuten efter 3-2 målet blev även Robert Thelin tvåmålskytt när han framspelad av försvaren Daniel Strömqvist satte dit 4-2. I mitten av halvleken punkterade Mikael Lindberg matchen då han, framspelad av Hampus Kärnman, gjorde 5-2.

Till slut skrevs segersiffrorna till 7-3 efter att Kalle Öberg och Erik Olsson gjort Kungälvs sista må och gästernas Mattias Söderman tröstmålade för Nitro/Nora i slutskedet.

– Matchen var svårspelad med dålig is i första och regn i andra. Men vi krigar på bra, vinner många dueller och vinner rättvist, säger Kärnman.

I matchen hittade IFK Kungälv stundtals tillbaka till de spel laget visade upp under den imponerade försäsongen. Förhoppningsvis har det nya och unga Kungälv nu kommit in serieatmosfären och hittat ett spel som kommer inbringa fler poäng under de kommande matcherna.

IFK Kungälv kan därmed glömma den mindre bra insatsen mot Örebro under lördagen.

– Matchen igår var tuff, ÖSK var bättre ön oss och vi fick inte igång varken vårt anfallsspel eller försvarsspel, så dagens seger var extra skön att avsluta helgen med, säger Hampus Kärnman.

Mer om matchen kommer senare under kvällen på ifkkungalv.se.

Macthfakta IFK Kungälv – Nitro/Nora.