I helgen åker två bussar från Kungälv norrut med sikte mot Dalarna. I den ena åker taggade spelare och i den andra minst lika taggade supportrar. 
– Vi ska visa att vi har bäst supportrar i Allsvenskan, säger Jonny Carlsson i supporterklubben Skarpa. 

I söndags tog IFK Kungälv sin första seger i Bandyallsvenskan 2017/2018 då laget besegrade Nitro/Nora med 7-3. Segern var viktig och IFK:s förhoppning är att nu kunna fortsätta i vinnerspåret.

Helgens utmaningar blir dock inte lätta då man på lördag först möter Falus BS Bandy på Lugnet i Falun innan Peace & Love City – Borlänge Bandy väntar på Tunets IP under söndagen.

Falun var inför seriestarten en av förhandsfavoriterna till att vinna Allsvenskan och bortaslog i söndags Åby-Tjureda efter att ha gått på en mina och en bult i Frillesås dagen innan.

Förlusten är lagets enda och utöver det har laget tre segrar på fyra matcher vilket gör att man lagt en bra och tidigt grund för att vara med och kriga om seriesegern.

När det gäller Borlänge Bandy så gjorde det laget bättre än Falun borta mot Frillesås. I slutsekunderna tappade man en 2-3 till 3-3 efter att tränaren och legendaren Pelle Fosshaug drog på sig en utvisning från bänken i slutminuterna.

Inför helgen ligger Borlänge en poäng före IFK Kungälv i serien och både hemmapubliken och supporterklubben Skarpa, som kommer att finnas på plats i både Falun och Borlänge med omkring 50, man lär få uppleva en jämnmatch.

För alla som inte är på plats i Borlänge på söndag kommer matchen att direktsändas via nätet.  Matchen mot Falun på lördag börjar 15.00 medan matchen på söndag startar klockan 14.00. Matchen mot Borlänge streamas via Bandyallsvenskan.se.

– Alla som ser matchen via datorn kommer höra vår sång, bara det är värt det, säger Jonny Carlsson i supporterklubben.