IFK Kungälv räckte inte riktigt till i lördagens bortamatch mot Falun. Laget släppte under de sista tolv minuterna in fyra mål och hemmalaget vann till slut med hela 8-1. 

Trots ett stort bortafölje med Skarpa Gubbar på plats på Lugnet i Falun lyckades IFK Kungälv aldrig riktigt skaka dalmasarna under lördagens match.

Falun gjorde tidigt 1-0 på hörna och efter att Kungälvs två efterföljande hörnor blev resultatlösa kunde hemmalaget istället öka på sin ledning till 4-0 innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken försökte Kungälv tappert att vända på matchen, men efter en resultatlös inledning av halvleken blev det i slutet en smärtsam målkavalkad där hemmalaget gjorde ytterligare fyra mål.

I den 87:e minuten fick Kungälv slutligen in ett mål då Lukas Persson framspelad av Mikael Lindberg tryckte in bollen.

För Kungälvs del är det bara att skaka av sig matchen och ladda om inför Borlänge borta under söndagen. Matchen startar klockan 14.00 och sänds direkt på nätet via bandyallsvenskan.se.

IFK Kungälv genomfick inför säsongen en kraftig generationsväxling och laget imponerade stort under försäsongen. Under inledningen av allsvenskan har laget haft det tuffare och det är naturligt att den unga truppen emellanåt kommer in i svackor.

Laget har under säsongen dock visat stor moral och har kommit tillbaka från förluster tidigare. Redan imorgon får laget chans till revansch och precis som mot Falun kommer truppen att få ett massivt stöd från de trogna supportrarna som står på läktaren i vått och torrt.

Matchfakta: Falu BS Bandy  – IFK Kungälv