IFK Kungälv åkte på söndagen på en ny tung uddamålsförlust då laget gästade Borlänge Bandy. Hemmalaget avgjorde i mitten av den andra halvleken och trots flera chanser fick IFK aldrig in någon kvittering. 

Uddamålsförlusten var Kungälvs tredje på sju matcher i årets Bandyallsvenska. 

Matchen började annars bra för Kungälv som tidigt tog ledningen genom Lukas Persson, men efter att hemmalaget kvitterade till 1-1 på frislag genom Erik Stoor var Borlänge i förarsätet under resten av matchen. 

IFK kvitterade dock Borlänges 2-1 mål till 2-2 efter drygt 20 minuter spelade då junioren Marcus Martinsson påpassligt höll sig framme då han frispelades av lagkaptenen Mikael Lindberg. 

Innan halvtidsvilan gjorde hemmalaget dock 3-2 i Kungälv fick därmed gå ut i till den andra halvleken i nytt underläge.

 Halvtidsresultat: 3-2

I den andra halvleken försökte Kungälv lyfta upp spelet och laget fick in ännu en kvittering då junioren Erik Olsson satte dit 3-3 framspelad av Kalle Öberg. 

I den 73:e minuten återtog sedan Borlänge ledningen då Marc Samuelsson gjorde 4-3, ett mål som skulle visa sig spika slutresultatet då Kungälv trots flera chanser i slutet inte fick till en ny kvittering. 

Kungälv får nu slicka såren i bussen hem. Det får även supportrarna i supporterklubben Skarpa göra. Fansen fanns trots de långa resorna på plats och stöttade laget under både lördagens match i Falun och söndagens match i Borlänge.

Kungälvs spelande tränare Hampus Kärnan hyllar efter helgen supportrarna. 

– De visade verkligen klassen när vi kanske inte gjorde det. Samtidigt tycker jag att vi under matchen mot Borlänge får väldigt många tunga domslut mot oss. Jag tycker vi borde haft minst två eller tre straffar. Men vi får också titta till oss själva, vi bränner flera helt rena frilägen och då blir det svårt att vinna. Nu får vi lära oss av det här och ladda om för kommande matcher, säger Hampus Kärnman.  

Matchfakta Borlänge Bandy – IFK Kungälv