IFK Kungälv tog under lördagen en imponerande seger hemma mot Boltic som hade gått starkt i tabellen innan mötet. Trots tidigt underläge som stod sig i halvlek reste det unga Kungälv sig och bärgade en mycket viktig seger. 

Efter att IFK Kungälvs unga och nya framtidslag storspelade under försäsongen skruvades förväntningarna upp på laget inför seriestarten. Väl där och i kombination med dåliga träningsförhållande började serien svagt och marginalerna grinade laget i ansiktet i många matcher. Ett lagbygge med unga spelare behöver få tålamod på sig och kanske har laget nu börjat hittat tillbaka till ett spel som förhoppningsvis kan skörda framgång under resten av säsongen och kommande.

Mot Boltic började matchen dåligt då gästerna tidigt gjorde 0-1 och direkt efter Kalle Öbergs 1-1 mål satte de dit 1-2. Ett resultat som stod sig fram till halvtid. 

Halvtidsresultat: 1-2  

I den andra halvleken resten Kungälv sig och malde på och fick in både 2-2 och 3-2 efter två mål av Lukas Persson. 3-2 målet kom efter att Kungälvsmålvakten Victor Lindblom först räddade ett Botlicläge och sedan snabbt satte igång spelet med ett utkast som nådde fram till Persson.

Boltic pressade efter målet Kungälv innan Persson återigen nätade och satte dit 4-2. Trots en reducering redde Kungälv ut situationen och kunde i slutminuterna istället öka på till både 5-3 och 6-3. Segern ger det unga Kungälv råg i ryggen och redan på onsdag jagar Kungälv en ny seger då Tranås kommer till Skarpe Nord.

I Kungälv imponerade många spelare, kanske framför allt målvakten Victor Lindblom som under perioder var en vägg när Boltic pressade på.

Samtliga bilder tagna av Johan Spanås bandyfoto.se

 

Matchfakta: