Redan uppladdningen inför matchen var tuff med ett Skarpe Nord som bjöd på både regn och blåst. Kungälv började första halvlek i motvind, vilket givetvis gjorde det tuffare för laget och troligtvis spelade detta in i halvtidsresultatet.

Vädret bidrog även till att båda lagen spelade med mycket lyft och många snabba passningar då bollen var svår att driva. Men även försök till uppåkningar förekom.

Tranås kommer ut och kämpar bäst och tar kommandot efter några minuter in i första halvlek. Men Kungälv började bra med ett jätteläge från strafflinjen av Lukas Persson, som dessvärre gick utanför mål. IFK bjuder Tranås på en hörna i nionde matchminuten vilket resulterar i ett mål av Jimmie Magnusson.

Tranås gör ett spelmål i 12:e minuten och får en straff i 19:e minuten som går i mål. Tio minuter senare kommer ytterligare ett spelmål av dem. Halvleken känns lite avslagen och IFK får inte riktigt till det med passningsspelet.

Halvtidsresultat: 0-4

I andra halvlek så har Kungälv medvind och regnet har minskat något. Under de första 20 minuterna av andra halvlek skapar IFK fyra hörnor, som ingen går i mål. Laget pressar på mer nu än i första halvlek och försöker att ta över kommandot på matchen.

Dessvärre får inte Kungälv någon utdelning av sina försök till att reducera. Istället gör Tranås 0-5 i 66:e spelminuten genom ett bolltapp via slarv i försvaret. Tranås ökar på sin ledning till 0-6 i den 76:e spelminuten genom ett snyggt skott av Isac Johansson som får en perfekt passning av Konstantin Akhlestin. Detta blir också slutresultatet på matchen som Tranås dominerar. Kungälv skapar hela sex hörnor under andra halvlek men lyckas inte få in bollen i mål.

En tung förlust som laget behöver prata igenom och sedan lägga bakom sig för att ladda om till nästa match som är borta mot LAIK på lördag.

 

För fullständig matchfakta klicka här.