Julafton i all ära, för bandyfolket är kanske Annandagen den stora juldagen då bandyentusiaster över hela landet går man ur huse för att kolla på kultsporten bandy. För IFK Kungälvs del är det i år hemmamatch på Skarpe Nord där Gripen/Trollhättan väntar i ett prestigefyllt derby. 

Annandagen är tradition och som vanligt väntas det storpublik på den svenska bandyarenorna. IFK Kungälv får äntligen chansen att spela på hemmais igen. Annandagen är inte bara en publikfest, resultatet från matcherna brukar också ge en fingervisning av hur resten av säsongen kommer att gå. Ett bra resultat på Annandagsfesten brukar ge en boost som håller i sig under den senare och viktigaste delen av säsongen.

IFK Kungälv har gått knackigt det sista och matchen mot Gripen blir förhoppningsvis vändpunkten då IFK Kungälv hoppas kunna ta två viktiga poäng i Allsvenskan.

Inför matchen som börjar klockan 14.00 på Skarpe Nord laddar IFK Kungälvs supportrar upp med Before Bandy på restaurang Combi vid nämndhusrondellen i centrum.

Annandagen är mycket mer än bara bandy. På Annandagen finns det möjlighet att träffa gamla vänner och bekanta som numera kanske bor på annan ort – men som av tradition aldrig missar ett Annandagsderby under julfirandet med släkten.

Before Bandyn på Combi slår upp portarna vid 11.00. Från 11.30 serveras fläskfilé med bearnaisesås/rödvinsås inklusive dryck för överkomliga 200 kronor. För barn serveras hamburgare med pommes frites eller nuggets alternativt pasta bolognese med dryck för ett pris till 100 kr.

Utöver mat utlovas också musik och underhållning för en perfekt uppladdning inför matchen.

Antalet platser till Before Bandyn är begränsade till 90. Vill du redan säkra upp din plats är det med andra ord bra att köpa din biljett så tidigt som möjligt. Biljetterna köps här. 

Biljetter till själva matchen köps i entrén till arenan.

Välkomna på Annandagsbandy önskar IFK Kungälv och supporterklubben Skarpa.