Klockan 14.00 är det dags för Annandagsbandy på Skarpe Nord. IFK Kungälv är laddat inför matchen och hoppas kunna ge publiken en härlig hötidstund. 

– Hela laget är jäkligt taggade, säger spelande tränaren Hampus Kärnman. 

När domaren blåser igång matchen klockan 14.00 står det 0-0 på resultattavlan och under de kommande 90 minuterna väntar sedan en kamp på isen om segern. En lika het kamp lär det bli på läktaren där Supporterklubben Skarpa möter gästande Yellow Front som kommer göra sina försök att överrösta hemmaklacken. 

Annandagsbandy är speciell och inte sällan bjuder den på mycket mål och svängiga matcher. Sett till tabellen är gästande Gripen favorit. Gripen är med och krigar i toppen medan IFK sladdar längre ner i serien. På sitt sätt är båda lagen i behov av poäng i de respektive striderna och vi kan därmed räkna med att inget av lagen kommer att lägga några fingrar emellan.

En seger på Annandagen kan bli en vändpunkt för resten av säsongen för ett IFK Kungälv som har visat att laget står sig bra mot alla lag i serien, men nu marginalerna på sin sida och inte åka på snöpliga uddamålsförluster som mot serieledande Frillesås i hemmapremiären på Skarpe Nord.

Marginalerna brukar inte komma gratis, utan brukar vara ett resultat av hårt jobb. Ska Kungälv kunna slå Gripen krävs en helgjuten insats av Kungälvs unga framtidslag och hårt jobb i 90 minuter.

Annandagsbandyn brukar också vara speciell på så sätt att nästan alltid några spelare burkar vara sjuka i respektive lagen efter julfirande med mycket släkt och vänner. Hur det ser ut i år får vi se på matchdagen då laguppställningarna presenteras nere på Skarpe Nord innan matchen.

Då mycket folk väntas till Skarpe Nord uppmanas all publik att vara ute i god tid, speciellt om man tänker komma med bil. Redan från klockan 11.00 arrangerar Supporterklubben Skarpa Before Bandy – en tillställning som är i det närmaste helt slutsåld.

I väntan på att det äntligen ska bli match kan ni tillsvidare ladda upp med videon under. Välkomna till Skarpe Nord!