Ett laddat Kungälv stod redo för revanch mot Gripen uppe i Trollhättan. Trots perfekta förhållanden och en härlig skara tillresta supportrar så kunde inte IFK bjuda upp till match mot Gripen, som genomgående var det ledande laget och som vann överlägset.

Den glädjande nyheten som matchen startade med var att Ted Skoglund var tillbaka på isen i Kungälvströjan. Ted gjorde ett piggt intryck och gladde supportrarna med sin comeback. Han var också ett uppskattat tillskott i laget med sin vanliga kämparglöd.

Efter denna glada start på matchen så vände det snabbt då Gripen gjorde 1-0 redan i första minuten. Strax efter detta tog domaren, som vi ansåg det, en billig utvisning på IFK:s Greger Svenn efter en bentackling. Efter denna tråkiga och tunga start så blev det givetvis tufft för Kungälv att hålla ihop spelet. I den 21:e spelminuten får Gripen dessutom en straff efter en bentackling av Filip Strand. Bollen skjuts i mål av Tony Eklind.

I den 30:e matchminuten skapar Ted Skoglund en hörna för IFK som skjuts i mål av Mikael Lindberg. Innan halvleken är över hinner Gripen gå ifrån till ledning med 5-1

Halvtidsresultat: 5-1

Andra halvlek startar IFK bättre och håller ihop spelet mer och har även mer boll än i första. Det dröjer fram till 64:e matchminuten innan Gripen lyckas göra mål efter en felpassning i Kungälvs försvar. Matchens höjdpunkt är 6-2 målet där Ted Skoglund levererar en perfekt passning till Mikael Lindberg strax utanför Gripens straffområde, där gör han en perfekt åkning och dribblar bort tre stycken Gripen spelare och skjuter in bollen i mål. Efter detta sen går matchen över i Gripens ägor igen och man gör två mål till innan matchen är slut och Gripen fastställer slutresultatet till 8-2.

För att sammanfatta matchen så har Kungälv en del att jobba på inför kommande matcher där det är oerhört viktigt att dem tar poäng. Nitro/Nora spelade dessutom lika mot Örebro i dagens match, vilket gör att det nu är tre poäng upp för Kungälv till kvalplatsen. Det är lite för många missar som ställer till det för IFK och detta måste förbättras för att laget ska ha en chans att hålla sig kvar i Allsvenskan.

För fullständig matchfakta klicka här.