På onsdagskvällen fortsätter IFK Kungälvs jakt på säkrare mark i Bandyallsvenskan. Återigen står ett lag från toppen av tabellen för motståndet i form av serieledande Frillesås. 
– Vi måste spela upp oss och samla poäng för att överleva och klara oss kvar i allsvenskan, säger spelande tränaren Hampus Kärnman. 

IFK Kungälv och Frillesås säsonger har sett helt skilda åt. Ett ungt och orutinerat Kungälv imponerade stort under försäsongen och vann bland annat två matcher mot Frillesås, medan laget från Sjöaremossen hade stora problem med att få spelet att fungera.

Lagom till seriepremiären möttes lagens formkurvor och efter en uddamålsseger på Skarpe Nord i Frillesås favör steg lagets form samtidigt som Kungälvs gick rakt nedåt. Inför onsdagens möte på Sjöaremossen toppar Frillesås tabellen samtidigt som IFK Kungälv ligger näst sist.

Årets serie har dock visat att alla lag har kapaciteten att slå varandra och med spelare som till tex Mikael Lindberg, Lukas Persson, Elias Modin, Hampus Kärnman  och Victor Lindblom med mångårig elitserierutin, har laget en större kapacitet än vad som än så länge har kommit ut på isen.

Samtidigt har IFK Kungälv i år ställt ett av seriens yngsta lag på isen i en uttalad satsning på framtiden och spelare från närområdet. Ska lagbygget få fortsätta att utvecklas gäller det dock att poängen snart börjar trilla in för att föreningen ska undvika degradering.

– Frillesås är ett kanonlag i fin form. Det blir alltid svårt att möte dem i de halländska skogarna. Vi är inblandade i en bottenstrid och varenda match är som en final för oss. Vi måste spela upp oss och samla poäng för att överleva och klara oss kvar i allsvenskan. Så det är inget annat än 100 procent som gäller imorgon, säger Hampus Kärnman.

När det gäller läget i truppen berättar han att det finns både skador och sjukdomar som gör att visa spelare är osäkra för spel. En som dock troligen finns med på isen är Ted Skoglund som gjorde comeback mot Gripen i lördags.

– Det är jättekul att Ted är tillbaka i spel. Han är inte 100 procent än så klart, men man såg redan mot Gripen att han kommer kunna tillföra oss en hel del – både under matcher, på träningar och i omklädningsrummet, säger Kärnman.

Matchen mot Frillesås börjar 19.30 och för er som inte har möjlighet att se matchen på plats går den att följa på elitrapport.se.