Ett sargat IFK Kungälv lyckades inte kriga till sig någon poäng borta mot Frillesås. Inför matchen saknades flera spelare och läget i truppen blev inte heller bättre efter ett rött kort och en ny skada. 

Inför matchen mot Frillesås på onsdagskvällen saknades spelande tränaren Hampus Kärnman, comebackande Ted Skoglund, Carl-Oscar Bridholm och Linus Carlström på grund av sjukdom eller skada. Det gjorde att Kungälv fick stuva om i laget och det märktes då Frillesås tidigt tog kommandot i matchen.

Under de första tio minuterna skapade laget fyra hörnor och i den 13:e minuten fick laget utdelning då Kungälvsonen Fredrik Brandin gjorde 1-0 till hemmalaget. Kort därefter ökade hemmalaget på till 2-0 genom Adrian Emretsson. Kungälv visade dock styrka genom att komma tillbaka i matchen och trots att Emretsson satte dit 3-1 direkt efter Kungälvs reducering till 2-1 genom Lukas Persson vek IFK aldrig ner sig utan krigade på och låg på för ett reduceringsmål.

Några fler mål blev det dock inte i den första halvleken.

Halvtidsresultat: 3-1

I den andra halvleken drabbades Kungälvs tidigt av ett tungt avbräck då Daniel Strömqvist fick matchstraff för bentackling. Med en spelare färre på isen resten av matchen orkade Kungälv inte riktigt att kriga ner serieledarna och i slutet av matchen kunde hemmalaget istället gå ifrån till 4-1 och 5-1.

Extra huvudbry för Kungälv är också att Joel Emanuelsson åkte på en skada, som gör att han riskerar att missa kommande matcher. Samtidigt som Kungälv förlorade vann Nitro-Nora borta mot Unik vilket gör att Kungälv nu har tre poäng upp för att undvika direkt degradering. Härnäst väntar nu tre raka ödesmatcher för IFK Kungälv hemma på Skarpe Nord. Matcherna kan också ses som gyllene tillfällen att kriga hem viktiga poäng för att klara ett nytt kontrakt i allsvenskan. Med de sjuka spelarna tillbaka då och ett starkt stöd från publiken på läktarna och en inställning att vinna till varje pris kan de gå vägen.

Först ut att möta Kungälv på Skarpe Nord är nu Åby-Tjureda som kommer på besök på lördag 14.00.

Matchfakta: Frillesås BK – IFK Kungälv