Klockan 14.00 på lördag gästar Åby-Tjureda Skarpe Nord och IFK Kungälv. För IFK Kungälvs del gäller det att gå direkt för seger i kampen för att klara ett nytt allsvenskt kontrakt. 

Säsongen har på många sätt varit tuff för Kungälv och i seriepremiären tappade man segern i slutsekunderna mot just Åby-Tjureda som kvitterade till 3-3 när lagen mötes i Småland. Ett par månader senare har båda lagen parkerat på den undre delen av tabellen. Åby-Tjureda på tryggare mark med tio poäng, Kungälv på betydligt svajigare grund med endast fem inspelade poäng.

Än finns dock chansen att ta revansch och klättra i tabellen. Kungälv har ett ungt och lovande lag och med hjälp av lagets mer rutinerade spelare har IFK visat att laget i sina bästa stunder kan leverera en riktigt bra bandy. När det gäller läget i Kungälvs trupp är det fortfarande osäkert vilka spelare som tränarduon Hampus Kärnman och Anders Liw kan ställa på isen då laget är drabbat av både skador och sjukdomar.

Laget tas ut i sista stund, och oavsett vilka spelare som ställs på isen står det klart att laget nu behöver allt stöd de kan få. Så till alla som vill se allsvensk bandy i Kungälv även kommande säsong – Ta er ner till Skarpe Nord och heja fram laget till två oerhört viktiga poäng.