IFK Kungälv spelar i helgen två för laget helt avgörande matcher på Skarpe Nord. På lördag väntar Unik Bandy och på söndags Gustavsberg IF – två lag som precis som Kungälv krigar för att stanna kvar i allsvenskan. 

Dramat i Bandyallsvenskan går vidare. IFK Kungälv stod senast för säsongens kanske bäst insats då laget vann komfortabelt hemma mot Åby-Tjureda med 7-2. Laget bjöd på fin bandy och inte minst comebackande Ted Skoglund imponerade och gav laget fler alternativ i det offensiva spelet.

Tabelläget är dock fortfarande prekärt för Kungälv som ligger näst sist i tabellen. För att klättra och plocka nya poäng i helgens matcher krävs på nytt starka insatser. Unik spelade till exempel 3-3 borta mot Ljusdal förra helgen och blir en svårt nöt att knäcka på Skarpe Nord på lördag.

Sedan i måndags har IFK Kungälvs ledarstab fått förstärkning i form av Anders Uhlin som kommit in som en extra röst i omklädningsrummet. Enligt spelade liberon Hampus Kärnman har hans närvaro varit positiv för truppen.

– Läget är bra i truppen. Det ska bli kul med två viktiga matcher på två dagar. Vi har fått förstärkning på ledarsidan och det har fått en positiv påverkan och reaktion från samtliga i a-truppen, såväl ledare som spelare, säger Kärnman.

När det gäller helgens matcher tar laget en i taget och riktar först och främst in sig mot matchen mot Unik klockan 16.00 på Skarpe Nord.

– Vi har en fin prestation i ryggen från förra helgen och det gäller att prestera lika bra i helgens båda matcher. Vi kommer att fokusera på värt eget spel. Vi måste se till att sätta vårt och spela till vår förmåga – gör vi det så bra som vi kan är vi ett riktigt bra bandylag, säger Kärnman.

Matchen mot Unik Bandy startar klockan 16.00 på lördag. Matchen mot Gustavsberg IF start 14.00.

Varmt välkomna på riktigt spännande av avgörande bandy!