IFK Kungälv och Unik Bandy dominerade varsin halvlek på Skarpe Nord. Det gav till slut ett rättvist kryss och en viktig poäng till vardera lagen i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt. 

IFK Kungälv var förvarnat, UNIK spelade så sent som förra helgen 3-3 borta mot Ljusdal och har under säsongen visat att man är ett lag med kvalité. IFK var taggat inför matchen och med en comebackande Daniel Gratjov i laget dominerade Kungälv den första halvleken och borde kanske redan ha avgjort matchen där.

Nu blev det endast en 2-1-ledning i paus efter mål av Elias Modin och Lukas Persson.

Halvtidsresultat: 2-1

I den andra halvleken var rollerna ombytta. Istället för ett dominant hemmalag var det gästerna som stod för det mesta av spelet och Unik kvitterade också till 2-2 vilket blev slutresultatet.

Matchfakta: IFK Kungälv – Unik Bandy. 

För Kungälvs del innebär matchen att man tog en viktig poäng i bottenstriden. Samtidigt ligger IFK kvar på nedflyttningsplats näst sist i tabellen. Redan på söndag kan laget dock klättra placeringar. Då krävs seger hemma mot tabelljumbon Gustavsberg i en match som börjar 14.00 på Skarpe Nord.

Räkna med en match med mycket känslor på isen då gästerna precis som hemmalaget nästintill är piskade till att vinna för att inte spela i division 1 nästa år.

För mer information om matchen, hör var spelande tränaren Hampus Kärnman hade att säga om matchen i BandyTV .