IFK Kungälv tog en enormt viktig seger hemma mot tabelljumbon Gustavsberg på söndagen. En seger som dock borde ha varit betydligt större, men som efter en kavalkad av missade målchanser istället blev knapp. 

Publiken på Skarpe Nord hade knappt ställt sig till rätta innan IFK Kungälv såg ut att ha avgjort söndagens match mot gästande Gustavsberg. Efter att Ted Skoglund serverade Lukas Persson två perfekta passningar som friställde målskytten stod det 2-0 på resultattavlan innan ens tre minuter var spelade.

IFK Kungälv hade inledningsvis enormt mycket boll mot ett bortalag som föll djupt och hela tiden såg till att vara så samlat det bara gick framför egen målvakt. Gustavsberg hade genomgående själva svårt att skapa några direkta chanser men fick ändå in 2-1 efter en hörna i den 21:e minuten. Kungälv spelade efter målet stundtals ganska slarvigt, men i slutet av halvleken fick man igång spelet igen och innan halvtidsvilan kunde Ted Skoglund på egen hand åka igenom gästernas försvar och sätta dit 3-1.

Halvtidsresultat: 3-1

Den andra halvleken börjad precis som den första med hög fart direkt från Kungälvs sida. Först gjorde Mikael Lindberg 4-1 på hörna och när Lukas Persson gjorde sitt tredje mål för dagen, återigen framspelad av Skoglund, såg matchen helt avgjord ut.

Kungälv ökade också på till 6-1 på straff genom Lukas Persson efter att Ted Skoglund efter en snabb omställning fick ett slag på klubban när han bröt in i gästernas straffområde.

Efter straffmålet var det som att IFK slog av någon knapp. Laget spelade stundtals frejdigt framåt, men överlag började allt fler passningar slås fel, och konstiga beslut togs lite över allt på banan. Gustavsberg fick också in 6-2 på straff och 6-3 med 18 minuter kvar av ordinarie tid. Efter det stod Ted Skoglund för matchens delikatess då han med ryggen mot mål förlängde in ett inspel från Kalle Öberg vilket betydde 7-3.

Matchen såg återigen ut att vara helt avgjord och Kungälv passade under några minuter på att bränna precis alla typer av lägen. Bland annat brändes två helt rena frilägen inom loppet av 45 sekunder innan Gustavsberg fräckt stack upp och gjorde 7-4 och kort därefter 7-5. Men bara några minuter kvar hade gästerna också en hörna som balanserade på mållinjen och till slut kom Kungälv undan med blotta förskräckelsen i en match som laget sett till målchanserna borde ha vunnit med en 7-8 mål.

Samtidigt som Kungälv vann den viktiga hemmamatchen imponerade även de andra lagen som just nu strider för att stanna kvar i allsvenskan. Kungälv tog dock in lite mark på andra lag som även de nu har dragits in i getingboet runt de nedre strecket i Bandyallsvenskan. Ett av de lagen är Västansfors som IFK Kungälv möter den kommande helgen då laget åker norrut för match även mot klassiska Ljusdal.

Matchfakta: IFK Kungälv – Gustavsberg IF