Först ut är Skridskokul!

Skridskokul drivs av IFK Kungälv och många andra bandyklubbar i Sverige på ett initiativ från Svenska Bandyförbundet och är möjligt tack vare Svenska Spels engagemang i Svensk Bandy. Syftet är enkelt, alla ungar ska ha rätt att lära sig åka skridskor.

På den här nivån handlar det inte nödvändigtvis om sporten bandy. Fokus ligger på att åka skridskor, kan man det får man senare välja vilken väg man tar. Förhoppningsvis vill man fortsätta med IFK Kungälv och bli en riktigt vass bandyspelare!

Hos oss är alla välkomna oavsett förkunskaper. Vi lär ut skridskoåkning på ett lekfullt och genomtänkt sätt. Alla lekar och övningar har en baktanke även om det inte alltid märks. När vi liknar köttbullar tränar vi på att böja ordentligt på benen, skottar vi snö med skridskon lär vi oss bromsa. När fiskynglen (barnen) blir jagade av gäddorna (vuxna) kan man helt plötsligt åka fortare än vad man kunnat ana. Det gör att barnen glömmer sin komfortzon och då utvecklas de ännu mer.

Som vanligt genomförs övningarna på barnens premisser. Vill man vila gör man det, vill man berätta om hur helgen har varit går det lika bra. Här är det barnen som bestämmer takten!

Som tur är finns det många runtomkring som hjälper till annars hade detta inte fungerat så bra som det gör. Det är extra roligt att se alla vuxna som följer med ut på isen och engagerar sig i både sina egna och andras barn.

Så om ni har barn i åldern 3-95 år är ni varmt välkomna till Skarpe Nord på lördagsmorgnar mellan kl. 8.45-10.00. Det enda som krävs är att barnen har skridskor och hjälm, förutom passande kläder förstås. Vuxna välkomnas också på isen och då gäller samma regler, skridskor och hjälm måste bäras.

Skridskokul drivs ideellt och kostar ingenting, IFK Kungälv står för planhyran. Det går bra att börja när som helst under säsongen. Välkomna!

//Jörgen Stjernström

Foto: Johan Spanås, bandyfoto.se