Ljusdal gjorde fem av sex mål på fasta situationer. Kungälv missade en straff vid ställningen 4-3 i andra halvlek. Det avgjorde matchen till hemmalagets fördel. 

IFK Kungälv stod återigen för en bra match spelmässigt när laget gästade klassiska Ljusdal. Hemmalaget tog tidigt ledningen, men efter en snabb kvittering av Mikael Lindberg och ett ledningsmål kort därefter från Lukas Persson kunde Kungälv gå till halvtidsvila i ledning.

Halvtidsresultat: 1-2

I den andra halvleken inledde Ljusdal med att sätta dit två hörnmål inom loppet av fem minuter. Kalle Öberg kvitterade sedan till 3-3 efter ett strålande fint anfall och ett lika fint avslut.

Ljusdal svarade dock snabbt genom att göra 4-3 och närmare än så kom Kungälv inte. Chanserna saknades dock inte och Kungälv försökte med det mesta efter målet vilket bland annat gjorde att hemmalaget kände sig tvingat till att ta en timeout.

Med dryga kvarten kvar att spela av ordinarie tid fick Kungälv en straff. Hemmamålvakten Jonas Svensson räddade dock Mikael Lindbergs straff och istället kunde Ljusdal i slutet av matchen avgöra genom att göra ett hörnmål och ett straffmål på övertid.

Matchen gör att Kungälvs läge i tabellen ser allt svårare ut. Än finns det dock många poäng att spela om och nya tag tas mot Nässjö hemma på Skarpe Nord den 2 februari.

Matchfakta: Ljusdals BK – IFK Kungälv