IFK Kungälvs P13-lag består av 23 entusiastiska bandykillar 12-13 år gamla. Många av killarna har varit tillsammans sedan tiden i bandyskolan men varje år har det tillkommit nya killar till laget. Till denna säsong har vi slagit oss ihop med Karebys killar i samma ålder vilket gett ett nytt ”go” i truppen och möjliggjort att vi kan spela med i två olika serier.

Vi startade säsongen i september med att träna några pass på Friskis & Svettis. Vi har kört både stationsträning, box och kamp, vilket varit kul inslag i vår fysträning. Därefter har vi hållit igång träningen med två pass i veckan.
På träningarna har vi kul och väldigt bra uppslutning då vi oftast är mellan 18 och 21 killar. Eftersom vi fått in nya killar till laget har vi fokuserat på att alla skall känna sig välkomna och känna att man vill komma tillbaka nästa gång, samt att alla skall få spela matcher.

Vi spelar i två 11-mannaserier i Distrikt sydväst respektive distrikt Västergötland. Vi möter lag som Höjden, Mölndal, Villa, Vänersborg, Surte/Kareby flickor m.fl. Det är vår andra säsong på stor is och det är kul att se utvecklingen av både killar och spel.

I november reste vi till Västerås för att spela Aros Cup. Det var en riktigt rolig resa där killarna hade kul både på och utanför isen.

Vill ni se oss spela är det bara att kolla in vår kalender på https://www.laget.se/IFKBANDY_P12 och komma ner till Skarpe Nord och se på härlig ungdomsbandy.

Ledarstaben består av Robert Warper, Freddie Hansson, Jan Pedersén, Daniel Keller, Mats Hermansson, Daniel Forsström och Fredrik Olausson. Slipningen sköter Andreas Gillevik. Vi har ett härligt gäng med föräldrar som hejar och hjälper till med fika, speaker och material på våra matcher och träningar.

När vi skriver detta så är det söndag och vi sitter i bussen på väg till bortmach mot Team Karlstad. Vi hoppas vi kommer få till ett bra spel på matchen och att vi får en kul bussresa tillsammans. Fortsättning följer ……..

Är du 12-13 år och sugen på att spela bandy, så hör av dig till oss.

//Fredrik Olausson

Foto: Johan Spanås, bandyfoto.se