Med kniven mot strupen som det gamla ordspråket säger så klev IFK ut på isen på fredagskvällen med just den pressen på sig. Förutsättningarna för kvällen var minusgrader och blåst, där hemmalaget började med motvind.

Första halvlek började med ett högt tempo direkt där det syntes tydligt att båda lagen jagade poäng. Nässjö skapar en hörna redan i tredje spelminuten och gör också mål på den. Luften gick ur publiken en aning, men detta rättades snabbt till två minuter senare då Ted Skoglund skapade en hörna som Mikael Lindberg sköt i mål.

Men glädjen varade inte ens i två minuter för Kungälv efter att Nässjö utökade sin ledning till 1-2 genom Linus Nilsson. Inte ens tio minuter spelade och redan 3 mål gjorde. Men efter detta så drogs tempot ner något och spelet ägdes av båda lagen. Men i den 20:e matchminuten gör Nässjö 1-3. Sen går matchen ner i tempo igen och närmare 15 minuter spelas utan att det i princip händer något förrän Nässjö återigen gör mål.

Med 36 minuter spelade leder alltså Nässjö med 1-4 mot IFK. Men bara några minuter senare reducerar Kungälv till 2-4, återigen av Mikael Lindberg genom ett snyggt skott från högervinkeln. De sista fem minuterna av matchen skapar Nässjö två hönor som inte ger någon utdelning.

Halvtidsresultat: 2-4

Lagom till när andra halvlek ska dra igång och Kungälv äntligen ska få medvind så har vinden avtagit en del och Nässjö får det därmed lite lättare än IFK i första halvlek.

Efter ca fem minuter spelade så inträffar en skada på en utav domarna i samband med en hörna. Pga detta blir det spelavbrott i ca 7 minuter innan matchen fortsätter igen, då med endast två domare på plan. Ett spelavbrott som detta i -5 grader och blåst är givetvis tufft för spelarna. Man hinner bli både lite kall och stel och även energin kan lätt sjunka. Men när matchen drar igång igen så visar båda lagen att avbrottet inte stört dem, då båda lagen gör varsitt mål direkt efter varann.

I 78:e minuten gör Nässjö mål efter att första skottet räddats av IFK:s målvakt, men där bollen blev liggandes fri framför målvakten en bit från mållinjen. Då uppstår en liten rörig situation där flera spelare åker in i målet. Efter att domarna överlagt med varandra en stund så väljer dom att döma mål.

Resten av matchen känns ganska rörig och det blir ingen riktig satsning framåt. Nässjö får dock igång spelet och gör ytterligare ett mål på ett friläge. De sista tio minuterna av matchen är händelserika med fyra utvisningar, två åt båda håll. IFK gör även två mål, ett på straff och ett friläge.

Med denna förlust och med ytterligare två minus mål med oss in i tabellen så ökar inte chanserna för IFK. Nitro/Nora och UNIK spelar båda match imorgon lördag och dessa matcher är otroligt spännande och kan vara direkt avgörande för Kungälvs framtid.

 

För fullständig matchfakta klicka här