Säsongen startade i början av augusti i hockeyhallarna runt om i våra grannkommuner en gång i veckan samt med ett barmarkspass. Sedan september lyckades vi ofta få till två till tre ispass i veckan där klubben även fixade så vi kunde träna i Ale Arena. När isen väl var på plats i slutet av november på Skarpe Nord så hade vi en bra grund att stå på.

Truppen består för närvarande av 17 killar i åldrarna 13-14 år där många av killarna har varit med sedan bandyskolan och där även några nya tillkommit i år. Gruppen består av en målvakt och 16 utespelare och sedan vi startade träningarna på Skarpe Nord vi har en hög närvaro på ca 75% där flera av killar ligger 100%. Vi tränar på måndagar kl.18:00 och onsdagar kl. 19:30. När vi kan, tränar vi även på lördag morgon kl. 08:00.

Vi spelar i Svart serie P14A distrikt Sydväst/Västergötland. Resultatmässigt kanske det inte gått precis som vi önskat men på slutet har vi fått till vårt spel. Extra kul att serien är jämn där många lag slår varandra. I och med att man slagit ihop två distrikt blir det ganska långa resor där Otterbäcken/Hajstorp ligger längst bort med en enkel resväg på drygt 20 mil.

I år hade vi planerat in 3 cuper. I slutet av oktober spelade vi Blåsutcupen där många bra lag var med och vi slutade på en 3:e plats. I mellandagarna åkte vi till Katrineholm och spelade Skobes cup som är en inbjudesturnering där Sveriges absolut bästa lag medverkar. Tyvärr kom vi inte riktigt upp i den nivå vi önskade men vi hänger med i alla matcher vilket egentligen är gott nog även om resultatet inte kanske var det bästa. Sista cupen blir Kakservice cup i Mölndal i början av mars.

Förutom matcher & träningarna har vi fortsatt med vårt projekt som vi kallar ”Viktor”- en idealbandyspelare. Vi träffas i grupp för att prata hur vi uppträder på samt utanför isen. Vi har också bjudit in långväga gäster att äta tillsammans med killarna i klubbstuga för att lära känna våra motståndare även utanför isen. En förutsättning har då varit våra fantastiska föräldrar som ställt upp med att fixa allt kring detta. Killarna hjälper också Jörgen på Skridskokul. Detta är vårt sätt att ge tillbaka lite till klubben samt att vi även lär killarna vad det innebär att vara ledare. Vi hoppas också att killarna kan utbilda sig till föreningsdomare för att kunna vara domare i poolspel för de lite yngre spelarna samt att det också ökar förståelsen för hur det är att vara domare. Utanför isen beter sig killarna helt suveränt och de representerar klubben och staden med största beröm.

Ledarstaben består av Robert Johansson, Magnus Paulsson, Jonas Höglund, Björn Ericsson, Martin Melander samt Martin Wallin. En förutsättning för att allt skall fungera är alla föräldrar som hejar och hjälper till med fika, speaker, kör till våra matcher och träningar. Utan er hade det inte fungerat. En annan sak som gjort vår säsong möjlig är även våra sponsorer!

Är du 13-14 år och sugen på att spela bandy kom till oss på Skarpe!

 //Martin Wallin

 

Foto: Johan Spanås, Bandyfoto,se