Med tre matcher kvar att spela har IFK Kungälv just nu två poäng upp till kvalstrecket. Ett streck Kungälv måste komma upp ovanför om det inte ska bli spel i division 1 nästa säsong. Med de förutsättningarna åker laget på lördag upp för bortamatch mot Boltic. 

Det börjar dra ihop sig i Bandyallsvenskan och på lördag spelas en match som IFK Kungälv troligen måste vinna för att ha en chans att hålla sig kvar i allsvenskan.

Två poäng över Kungälv i tabellen ligger just nu Nitro Nora och UNIK. I helgen möter bland annat Nitro Nora tabelljumbon Gustafsberg på hemmais – en match mycket talar för att de vinner. UNIK har en något tuffare uppgift framför sig då de tar emot Borlänge på hemmais.

En seger är återigen det som behövs mot Boltic för Kungälvs del och till sin hjälp kommer laget som ofta förr få från föreningens fantastiska supportrar i Skarpa som åker limousinebuss till Karlstad.

Supporterklubben och Kungälvspubliken har under säsongen slutit upp på ett fantastisk sett och trots att Kungälv ligger näst sist i tabellen toppar Kungälvs publikligan i Allsvenskan.

Det är något som visar vilken bandykultur det finns i Kungälv och som visar att det aldrig går att räkna bort IFK.

Matchen på Tingvalla i Karlstad börjar klockan 14.30 och går att följa på elitrapport.se