När det behövdes som mest visa IFK Kungälv kyla genom att under press leverera och ta två livsviktiga poäng. Efter en mållös första halvlek vann IFK till slut med 5-1 borta mot Boltic. 

IFK Kungälv var pressat att vinna borta mot Boltic på Tingvalla för att inte chanserna till att klara ett nytt kontrakt i realiteten skulle försvinna. Tidigt i matchen fick också laget en straff emot sig då liberon och den spelade tränaren Hampus Kärnman visade ut.

Dessbättre vägrade IFK-målvakten Axel Garstam att släpa bollen bakom sig då han dessutom limmade straffen och den första halvleken förblev mållös.

Halvtidsresultat: 0-0

I den andra halvleken fick Kungälv till sist det så viktiga 0-1 målet då lagkaptenen Mikael Lindberg spräckte nolla. Kungälv spelade därefter smart och bevakade sin ledning och fick tack vare det fina chanser att ställa om.

Fem minuter efter 0-1 målet ökade Kalle Öberg på till 0-2. När Boltic jagade lyckades IFK Kungälv med både tur och skicklighet och en storspelande Axel Garstam i målet att hålla tätt och laget kunde till slut vinna med hela 5-1 efter två mål av Lukas Persson och ett mål av Ted Skoglund.

Hela IFK Kungälv gjorde likt de tillresta supportrarna på läktarna en fantastisk insats och visade att IFK Kungälv vägrar att ge upp. Nu väntar återhämtning innan de två sista matcherna i serien. Två matcher som IFK Kungälv troligtvis behöver vinna för lyckas nå ett kvalspel för att även nästa år få spela i allsvenskan.

– Det känns grymt bra! Det var en jämn och tajt match, särskilt i första halvlek. Det blåste en del så vi var nöjda med 0-0 i paus. Vi höll i bollen bra idag och hade bra delaktighet. I andra får vi det viktiga första målet och sedan skapar vi en del på kontring. Vi spelar stabilt defensivt och Axel gör några riktigt bra räddningar. För en gångs skull har vi även lite medstuds idag. Fantastiskt skönt och viktigt, säger IFK Kungälvs Hampus Kärnman.

Matchfakta: