IFK Kungälv P16

P16 körde igång årets säsong redan i våras med försäsongsträning mestadels nere på gräsmattan bakom Skarpe Nord. Mycket styrka i form av stationsträning med inslag av fotboll och vollyboll stod på programmet. Detta varvades med en hel del inlinesspel vid Älvcafét som killarna själva drog igång.

Efter sommaren drog isträningen igång både i Lödöse och så småningom i Ale Arena som förberedelse för Tillberga cup, som gick av stapeln redan i slutet av september. Väl uppe i Västerås där vi mötte topplagen i Sverige, hade vi en tuff helg med idel förluster.

Något stukade åkte vi hem och fortsatte träningen för att förbereda oss på bästa möjliga sätt för spel i P16 A serien med lag från Västgöta och Småland. Efter en lite trevande inledning i seriespelet så har bitarna börjat falla på plats, med en hel del riktigt bra insatser som har lett till en del segrar.

Årets upplaga av P16 består av 17 spelare födda 02-03 samt 5 ledare (Håkan Olsson, Magnus Carlström, Anders Pettersson, Stefan Angberg samt Mathias Frykholm).

P16 laget har i år möjligheten att träna 3 ggr i veckan på Skarpe Nord där vi som regel delar på planen med något annat av våra ungdomslag. Att vi har ökat på vår träningsdos gentemot tidigare säsonger har gjort en stor skillnad med en positiv utveckling på våra killar.

Nu återstår det endast 2 matcher (Villa och Vetlanda) av årets säsong, och det är som alltid med ett visst vemod som man inser att det börjar gå mot slutet av årets bandyspelande.  

 //Stefan

Foto: Johan Spanås, Bandyfoto.se