Med två matcher kvar av Bandyallsvenskan spelar IFK Kungälv på lördag återigen en ödesmatch. Nu väntar Tranås, som gått starkt på sistone, på bortais i Småland. 

IFK Kungälv gjorde förra helgen en stark insats då man besegrade Boltic med 5-1 på Tingvalla i Karlstad. Segern gjorde att IFK vann mark i botten av tabellen och inför helgens matcher har nu IFK Kungälv lika många poäng som UNIK, som tack vare bättre målskillnad, innehar den understa kvalplatsen medan Kungälv alltjämt ligger kvar på nedflyttningsplats.

Två poäng före IFK och UNIK i tabellen ligger Nitro Nora. Det är dessa tre lag som gör upp om vilka som får chansen att kvala sig kvar i serien och vilket lag som åker ur den.

Nitro Nora har också ska tilläggas en liten chans att helt slippa kvar om laget vinner sin två avslutande matcher och har turen med sig att till exempel Boltic inte gör det.

Nu tillbaka till Kungälvs match mot Tranås, vilken blir en tuff uppgift. Tidigare i vintras stod Kungälv kanske för seriens bottennapp på Smålänningarna körde över IFK på Skarpe Nord.

Sedan dess har IFK spelat upp sig och efter Ted Skolgunds comeback runt jul har poängen börjat trilla in i åtminstone något jämnare takt.

Laget Kungälv ställer upp med på lördag avslöjas först en timme innan avspelstiden för matchen som är 16.00. För alla som inte kan ta sig till Bredstorps IP blir det istället en svettig och nervös eftermiddag framför elitrapport och datorn.