Efter ett makalöst drama ser det plötsligt ljusare ut för IFK Kungälv i kampen om ett nytt kontrakt. Efter ett förlösande mål på övertid vann Kungälv med uddamålet borta mot Tranås. 

Lördagen blev en rejäl nervpers för alla Kungälvsfans. Samtidigt som laget mötte Tranås borta var resultat i andra matcher också av vikt för utgången av serien. I halvtid ledde Nitro Nora, som låg två poäng före Kungälv i tabellen inför omgången, hemma mot Falun med 1-0.

I Kungälvs match stod det samtidigt 1-1 på tavlan och i Örebro ledde UNIK  i paus mot ÖSK vilket betydde att Kungälv så långt  var lördagens förlorare.

Halvtidsresultat Tranås – Kungälv: 1-1

Den andra halvleken började också hemskt för Kungälv då Tranås gjorde 2-1. På några minuter vände dock Kungälv matchen och gick ifrån till 2-4.

En straff i den 62:e minuten gav dock Tranås kontakt igen och efter att smålänningarna reducerade på straffslaget gjorde detkort efter det målet även 4-4.

I Kungälv drog lagets rutinerade spelare ett stort lass i poängprotokollet. Segern var dock en laginsats och IFK hade inför matchen bestämt sig att ge 100 procent varje sekund i matchen oavsett vad resultattavlan visade.

Persson hade krutet torrt

Lukas Persson visade också att krutet som alltid är torrt när han kort efter Tranås kvittering dundrade in ett frislag till 4-5. Ännu ett straffslag gav dock Tranås kontakt och när laget kvitterade hade Nitro Nora 3-3 hemma mot Falun samtidigt som UNIK ledde med två mål borta mot Örebro.

Falun som jagar en plats i elitserien nästa år gjorde sedan två snabba mål i Nora. Samtidigt pågick dramat på Bredstorp IP mellan Kungälv och Tranås där domaren hade lagt till hela sex övertidsminuter. I den 93:e matchminuten hittade sedan IFK Kungälvs lagkapten fram till skyttekungen Persson som satte dit förlösande 5-6 inför de trogna supportrarna i Skarpa som naturligtvis fanns på plats.

Efter det väntade några enormt nervösa minuter som avslutades med att Tranås fick en sista hörna. Tack och lov gick den inte i mål och Kungälv tog därmed två blytunga poäng.

Segern gjorde också att IFK Kungälv för första gången tog sig upp på kvalplats när samtliga lag hade spelat lika många matcher. Nu har laget allt i egna händer inför serieavslutningen på Skarpe Nord hemma mot Lidköpings AIK på lördag.

Vinner Kungälv den matchen måste Nitro Nora ösa in mål borta mot Ljusdal. Än är dock inget klart och ännu en nerpers till lördag lär vänta nästa vecka.

Matchfakta Tranås – Kungälv  

Mer kommentarer från matchen kommer senare.