Med två raka bortasegrar i ryggen har IFK Kungälv skaffat sig ett bättre utgångsläge för att ha en chans att säkra ett nytt kontrakt i Bandyallsvenskan. Marginalerna är dock extremt små och laget hoppas nu på ett stort stöd på läktarna när IFK tar emot Lidköpings AIK i avslutningsomgången. 

– Nu hoppas vi att hela Kungälv kommer till Skarpe Nord, säger Kärnman. 

Efter uddamålssegern borta mot Tranås som tog upp IFK Kungälv på kvalplats var stämningen god i IFK Kungälv omklädningsrum efter matchen.

– Fantastiskt skön seger i en jämn kamp! Bästa utomhusisen jag åkt på på flera år i den första halvleken – men sedan kom lite nederbörd i början av andra och matchen förändrades. Det gör att det blir mer långt och okontrollerat spel. Båda lagen slarvar lite och vi åker på tre riktigt billiga utvisningar men är riktigt starka som ändå lyckas avgöra i slutet efter att de kommit upp till 4-4, säger Kärnman.

Precis som borta mot Boltic förra helgen bars IFK Kungälv fram av supportrarna i Skarpa. I stället för att åka 3-4 timmar norrut då åkte det ungefär en lika lång väg österut under gårdagen.

På hemmaplan har IFK Kungälvs supportrar inte heller bara subjektivt varit bäst. Kungälv toppar även publikligan med en match kvar av Bandyallsvenskan. En liga spelarna i IFK Kungälv gärna ser att supportrarna tar hem genom att bli riktigt många mot Laik på lördag.

– Nu har vi en helt avgörande match hemma och vi hoppas att alla kungälvsbor kommer dit och stödjer oss, säger Hampus Kärnman.