Inför avslutningen av Bandyallsvenskan har IFK Kungälv bara fokus på seger, och man ska göra allt i sin makt för att ta en.
– Vi går in i matchen med ett tydligt budskap och det är att gå ut och kriga för märket på bröstet, säger mittfältaren Robert Thelin. 

Under stor press har IFK Kungälv de senaste omgångarna tagit fram det bästa ur sitt spel när det behövts som mest. Efter två raka bortasegrar mot Boltic respektive Tranås väntar nu Lidköpings AIK på Skarpe Nord i den sista omgången av Bandyallsvenskan.

Vinner IFK Kungälv den matchen måste Nitro Nora utklassa Ljusdal på bortais för att komma ikapp Kungälv i tabellen.

Inför den sista omgången är det annars ett riktigt ett getingbo i botten av tabellen, där ett av de tre lagen IFK Kungälv, Nitro Nora och Uppsala-Näs IK Bandyklubb åker direkt ur serien medan de andra två lagen får chansen att kvala sig kvar.

Inför den sista omgången har de tre lagen, lika många poäng och tack vare bäst målskillnad har Unik det bästa utgångsläget följt av IFK Kungälv.

I Kungälv är själv förtroendet gott trots att en nervös avslutning nu väntar. Mittfältaren Robert Thelin lovar att han och hela laget är laddade och att man framför allt kommer att fokusera på sin egen match.

– Stämningen i omklädningsrummet är grymt bra och det känns som att vi är rejält laddade inför lördag. Vi går in i matchen med ett tydligt budskap och det är att gå ut och kriga för märket på bröstet. Med Sveriges bästa supportrar i vår rygg så kommer vi gå ut och dominera matchen. Vi har även vetskapen att vi har andra livlinor men det är inget som ska behövas, säger Thelin.

Samtliga matcher på lördag startar klockan 16.00.

Så här ser läget ut inför avslutningen: 

UNIK 15, poäng, målskillnand 81-87 (Möter tabellåttan Västanfors på hemmaplan)

IFK Kungälv, 15 poäng, målskillnad 73-94 (Möter tabellsexan Lidköping på hemmaplan)

Nitro Nora, 15 poäng, målskillnad, 67-92 (Möter tabellfemman Ljusdal på bortaplan).

Kungälv jagar seger i publikligan 

Precis som spelarna i IFK Kungälv är även publiken laddade inför avgörandet. Under de två senaste matcherna har supportrarna i Skarpa funnit på plats i såväl Karlstad som Tranås och på Skarpe Nord kommer spelarna i Kungälv naturligtvis får ett starkt stöd.

För supportrarna gäller det också att sluta upp för att vinna publikligan. Gripen gick efter sin toppmatch mot Frillesås i förra veckan upp i ledning. Ska IFK Kungälvs publik hamna i topp krävs det att 542 åskådare kommer till Skarpe Nord på lördag. Så uppmaningen till alla är – ta med er släkt och vänner och hjälp IFK Kungälv att klara sig kvar i Bandyallsvenskan.