Lördagen blev en riktig pärs för alla bandyvänner i Kungälv. Inte heller efter 90 minuters spel kunde någon andas ut. Efter 2-2 mot Laik riktades blickarna mot ”Match A” på resultattavlan som visade ställningen i en försenad match i Ljusdal. 

IFK Kungälv har de senaste veckorna spelat under stor press, en press laget klarat av med bravur genom bortasegrar mot Boltic och Tranås.

Segrarna gjorde att Kungälv inför den sista omgången stod på samma poäng som Nitro Nora och Unik och att laget med minsta marginal hade spelat till sig en plats för att få kvala sig kvar i Bandyallsvenskan.

Avslutningsomgången började direkt oroligt då rapporter tidigt kom in om att matchen mellan Ljusdal och Nitro Nora var cirka 20 minuter försenad på grund av isproblem. Farhågorna om att Nitro därav skulle få en fördel genom att kunna spela på de andra lagens resultat spred sig också på Skarpe Nord läktare och det blev inte bättre av att Laik i den första halvleken tog ledningen med både 0-1 och 0-2.

Samtidigt ledde Unik hemma mot Västansfors och i den försenade matchen i Ljusdal hade Nitro Nora för tillfället ett oavgjort resultat med sig.

I det läget var Kungälv ute ur Bandyallsvenskan, men ett sent mål i den första halvleken av IFK-anfallaren  Felix ”Northug” Callander gav Kungälv hopp.

Halvtidsresultat: 1-2

Inför den andra halvleken behövde alltså Kungälv göra mål och helst flera. Trots det pressade läget visade Kungälv upp ett stort tålamod, men när en hörna från Lukas Perssons klubba tog klockrent i ribban istället för att resultera i en kvittering började känslan komma om att marginalerna inte var med de rödblå.

Samtidigt gjorde också Nitro Nora 2-3 uppe i Ljusdal.

På Skarpe Nord stod det fortsatt länge 1-2 men i den 69:e minuten fick Kungälv en hörna. En hörna Robert Thelin, som inför matchen hade pratat om att ”kriga för märket på bröstet”, slog i mål för sin moderklubb och inför de fanatiska supportrarna på läktarna.

Thelins mål verkar också ha svängt pendeln uppe i Ljusdal där hemmalaget både kvitterade och tog ledningen. I Kungälv gjorde dock vetskapen om att matchen i Hälsingland var över 20 minuter försenad stämningen fortsatt nervös. I den absolut sista sekunden av matchen på Skarpe Nord fick Kungälv också chansen att avgöra det hela då laget fick en straff. IFK Kungälvs skyttekung, vars mål så här långt räddat kvar Kungälv i allsvenskan under säsongen, Lukas Persson, sköt dock straffen rakt i bröstet på bortamålvakten.

Istället fick matchen ett märkligt slut där både spelare, ledare och supportrar stelt stannande kvar på läktarna eller åkte in i omklädningsrummet för att följa slutdramat i Ljusdal. Dessbättre för Kungälvs del fortsatte hälsingelaget att öka på sin ledning och när matchen var över stod de 7-3 på ”Match A” på Skarpe Nords resultattavla.

Något riktigt glädjevrål blev det aldrig på Skarpe Nord under lördagen utan stämningen kan mer beskrivas som lättad. En stämning som också talar om att inget är över då ett spännande och nervöst kval nu väntar innan IFK Kungälvs öde inför kommande säsonger avgörs.