På onsdag 19.00 inleder IFK Kungälv kvalet för att få stanna kvar i allsvenskan då Blåsut från Vänersborg gästar Skarpe Nord. Förutsättningarna inför kvalet är enkla – de två lagen av de totalt fyra som skrapar ihop flest poäng spelar i Bandyallsvenskan kommande säsong. 

Efter dramat i lördags är IFK Kungälv klart för kvalspel och redan idag går IFK Kungälv in med fullt fokus på kvalet där man kommer att ställas mot Katrineholm Bandy, Skirö, och Blåsut Bandy som vunnit sina division 1-serier.

Först ut för Kungälv blir match mot Blåsut på Skarpe Nord klockan 19.00. I Blåsut finns flera rutinerade spelare från spel högre upp i seriesystemet, bland andra Fredrik Källqvist med mångårigt förflutet i Gripen som den här säsongen gjort hela 53 mål på 18 seriematcher.

I laget finns också spelande tränaren Alexander Mayborn som alltid har en räv bakom örat.

Det finns med andra ord inget utrymme för underskattning från Kungälvs sida och det är faktiskt rättvist att säga att raden av ödesmatcher från slutet av serien nu fortsätter. I Blåsut finns också den gamle IFK Vänersborgsspelaren Viktor Weiselius, som trots att han lär ha passerat sitt zenit på isen, fortfarande lär vara livsfarlig på fasta situationer och genom sina lyft.

Matchen på Skarpe Nord börjar 19.00 och IFK Kungälv hoppas på ett lika starkt stöd på läktaren som laget haft under hela säsongen i grundserien.

Hela IFK:s spelschema i kvalet: 

28 februari 19.00: IFK Kungälv – Blåsut

2 mars 19.00: Katrineholm – IFK Kungälv

4 mars 16.00: Skirö – IFK Kungälv

7 mars 19.00: IFK Kungälv – Skirö

9 mars 19.00: IFK Kungälv – Katrineholm

11 mars 16.00: Blåsut- IFK Kungälv