IFK Kungälv gjorde en riktigt svag match när man på onsdagen inledde kvalet till Bandyallsvenskan mot Blåsut BK. Med nöd och näppe räddades en otroligt viktig poäng i slutminuterna. 

Direkt efter matchen mot Laik i lördags betonade Kungälvsledaren Anders Uhlin för sina spelare att inget är klart förrän sex kvalmatcher är spelade.

I den isande kylan på Skarpe Nord fick han också rätt då Blåsut chockade Kungälv i den första halvleken genom att gå till halvstidsvila med 0-2.

Gästerna föll långt ner i knät på sin duktige målvakt Kalle Jönsson och lyckades vid två tillfällen såra Kungälv genom snabba omställningar och göra lika mål på i stort sätt lika många chanser.

Kungälv å sin sida skapade många hörnor, men hemmalaget lyckades aldrig skruva upp ett sådant högt tempo eller offensiv frenesi att gästerna behövde ge till vika.

Halvtidsresultat: 0-2

I den andra halvleken försökte Kungälv mala på för en kvittering men när tiden gick och inget mål gjordes såg hoppet bokstavligen också ut att släckas för IFK Kungälv då strömmen plötsligt gick till arenans strålkastare i mitten av den andra halvleken.

Lamporna tändes dock igen och när Joel Emanuelsson en stund senare kvitterade såg det också något ljusare ut för Kungälv. Emanuelsson, som kom till Kungälv från just Blåsut, satte även dit 2-2 med cirka tio minuter kvar att spela av ordinarie tid. På grund av strömavbrottet hade dock domarna lagt på ordentligt med tid och när alla trodde att Kungälv hade fått ordning på matchen chockade gästernas Erik Lundgren hemmapubliken när han gjorde 2-3.

Kungälv har dock flera gånger den här säsongen visat stark moral trots att det emellanåt gått lite knackigt och onsdagskvällens match var inget undantag. I den 91:e minuten räddade lagkapten Mikael Lindberg en poäng då han tryckte dit en hörna till 3-3.

Kungälv kom idag undan med blotta förskräckelsen. För att sammanfatta matchen så kan optimisten säga att Kungälv hade otur som inte vann – trots massor av chanser. Realisten kan å sin sida konstatera att chanserna inte betyder särskilt mycket om de inte går i mål.

Nya tag tas nu på fredag då IFK Kungälv och supporterföreningen Skarpa åker till Backavallen för match mot Katrineholm som tack vare seger med 8-4 borta mot Skirö just nu toppar kvaltabellen för Kungälv och Blåsut ut.

Trots nära 10 grader kallt och isande vind går det också konstatera att IFK Kungälvs supportrar fortsätter hålla hög klass då 358 personer trotsade det kalla vädret. Publiksiffran var den näst bästa för kvalbandyn för kvällen, så väl elitseriekval som allsvensk kval inräknat. Bara i inomhushallen i Nässjö lockade man fler folk då 417 såg elitseriekvalet mellan Nässjö och Tranås.

Den andra elitseriekvalmatchen  mellan Falun och Kalix lockade 317 personer.