Det allsvenska kvalet fortsätter att bjuda på dramatik, kanske för mycket men samtidigt är det spänningen som är en stor del av sportens tjusning. 

IFK Kungälv fortsätter att plocka poäng i kvalet. Någon dominans är det dock inte att tala om för laget från Bandyallsvenskan som ställs mot de tre division 1-vinnarna Blåsut, Katrineholm och Skirö i kampen om två platser i Bandyallsvenskan nästa säsong.

Kungälv började dock starkt hemma mot Skirö genom två tidiga mål av Lukas Persson och Mikael Lindberg. Skirö kom ikapp till 2-2 men innan halvtidsvilan så Kungälv återigen ut att ha avgjort matchen genom att glida ifrån till en ny tvåmålsledning.

Halvtidsresultat: 4-2

Kungälv hade inför matchen tvingats vaska om något i laget jämfört med tidigare matcher i kvalet på grund av skador/sjukdom. I den andra halvleken skaffade sig Kungälv vid två tillfällen en tre målsledning men gästerna från Småland vägrade att ge upp.

Smålänningarna närmade sig gång på gång och med bara några minuter kvar av matchen satte gästerna in 7-7 på en av lagets totalt sex hörnor. Faktum är att gästerna gjorde mål på varannan hörna då laget pangade in tre hörnmål vilket kan jämföras med Kungälvs två på 15 hörnslag.

Inför de avslutade två matcherna i kvalet står nu IFK Kungälv på sex poäng efter fyra spelade matcher. Det betyder att Kungälv är en poäng före Blåsut som under onsdagen besegrade Katrineholm med uddamålet.

Katrineholm skuggar där bakom på fyra poäng och både Blåsut och Katrineholm har för närvarande bättre målskillnad än Kungälv.

Här näst väntar nu Kartineholm för IFK hemma på Skarpe Nord i säsongens sista hemmamatch. Vinner Kungälv den matchen är laget också klart för spel i Bandyallsvenskan nästa vinter.

Med andra ord: Alla till Skarpe Nord på fredag 19.00!

Samtliga bilder : Johan Spanås Bandyfoto.se

Matchfakta: IFK Kungälv – Skirö AIK