IFK Kungälv hade marginalerna mot sig hemma mot Kartineholm och nu avgörs allt på söndag då Kungälv gästar Blåsut i Vänersborg. 

Trots att IFK Kungälv var i ledningen större delen av matchen mot Katrineholm blev det till slut förlust med 5-6. Det går att säga mycket om matchen men IFK Kungälv har den här säsongen inte marginalerna på sin sida.

Två straffslag höll gästerna levande i matchen och i halvlek stod det ändå 3-2 till IFK Kungälv.

Halvtidresultat: 3-2

I den andra halvleken stod matchen och vägde. Katrineholm som jämfört med Kungälv är ett begränsat bandylag längs isen fortsatte att skapa chanser via lyft, men när Mikael Lindberg elegant frälste hemmapubliken genom att dribbla sig fram och stänka dit 4-2 trodde nog många att det var klart.

Med två spelare färre på isen vände dock gästerna på steken och gick ikapp till 4-4, och sedan även 4-5. Ledningsmålet kom till mycket tveksamt då en bortaspelare först föll till isen likt en skådespelare innan ett frislag slogs rätt i mål från halva plan.

Förutom mål resulterade det hela i ett matchstraff för Kungälv Andreas Berggren. Kungälv kom dock tillbaka då Lukas Persson satte dit 5-5 på straff. I slutsekunderna hade sedan Ted Skoglund ett gyllene läge att göra 6-5. Chansen missades och istället kunde gästerna göra 5-6 på en kontring.

Resultatet gör nu att Kungälv måste vinna borta mot Blåsut på söndag för att säkra ett nytt kontrakt i Bandyallsvenskan. Givetsvis kommer IFK Kungälv supporterklubb att arrangera en bortaresa till den matchen.

Matchfakta.